Ad

VIDEO: Tinderin ja Bumblen perustamisesta hajautettuun sosiaaliseen mediaan

Ohi:
päälle Dec 15, 2022
Listen
  • Web2 synnytti hallitsevia sosiaalisen median yrityksiä, kuten Twitterin, Facebookin ja TikTokin
  • Joidenkin mukaan Web3 tuo uuden someaallon, mikä vähentää teknologiajättien valta-asemaa
  • Keskustelemme Nichen perustajien kanssa, joista yksi oli aiemmin yksi Tinderin ja Bumblen perustajista

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Invezz-podcastin uusimmassa jaksossa puhumme sosiaalisesta mediasta.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Christopher Gulczynski oli yksi Tinderin and Bumblen perustajista. Zaven Nahapetyan on entinen Facebook-insinööri. Nyt he ovat perustajia Nichessä, joka pyrkii osallistumaan sosiaalisen median uuteen aikakauteen.

Nimittäin vanhojen yritysten, kuten Facebookin ja Twitterin, hallitsevan aseman vähentäminen ja asioiden rakentaminen hajautetusti hyödyntämällä blockchain-teknologiaa.

Tietyt osat tästä kiinnostivat minua. Ensinnäkin tämä ei ole kryptovaluuttaa. Ei, tässä ole mitään spekuloitavaa. Christopher ja Zaven ovat päättäneet hyödyntää blockchain-teknologiaa yrittääkseen parantaa perinteistä sosiaalisen median mallia, mutta he ovat välttäneet kryptovaluuttamaailman melua.

Christopher kertoo hienon tarinan, joka havainnollistaa sitä. Hän puhuu siitä, kuinka hänen isoäitinsä omistaa teknisesti NFT:t, mutta hänellä ei ole aavistustakaan, mitä ne ovat. Heidän tavoitteenaan on rakentaa jotain näiden teknologisten läpimurtojen avulla – NFT:t, DAO:t, lohkoketju – mutta ei kuitenkaan niitä etu- ja keskipisteessä.

Osa syy tähän on krypton nykyaikainen maine. Olemme nähneet tänä vuonna lukuisia skandaaleja kryptomaassa – viimeksi Bankman-Fried ja FTX-romahdus – jotka ovat nousseet otsikoihin. Kysyin Christopherilta ja Zavenilta, olivatko he turhautuneita krypton tahraantumiseen.

Osa siitä on myös helppokäyttöisyys, jossa krypto on joskus hieman pelottavaa uusille käyttäjille. Keskustelimme siitä, kuinka lompakkokokemus voi olla pelottava ja kuinka ihmisten ei todellakaan tarvitse ymmärtää, mitä kulissien takana tapahtuu, kunhan tuote toimii.

Puhuimme myös vanhojen sosiaalisten verkostojen negatiivisista puolista. Olen kirjoittanut vasta äskettäin Applen voimasta, ja puhuimme siitä myös tässä jaksossa. Keskustelimme myös Twitteristä – Chirstopher mainitsi, että hän on hiljattain jättänyt alustan tällä uudella Elon Muskin aikakaudella.

Muskilla, Mark Zuckerbergillä ja muilla näillä toimitusjohtajilla ja yrityksillä on niin paljon vaikutusvaltaa, joten ei ole yllätys, että uusi hajautettujen sosiaalisen median alustojen aalto nousee esiin.

Jatka keskustelua Twitterissä @InvezzPortalin, @DanniiAshmoren ja @NicheProtocolin kanssa. Tai käy osoitteessa https://www.niche.club/ saadaksesi lisätietoja.

Kiitos kuuntelusta, seuraa ja tilaa meidät tästä:

    Blockchain Kryptovaluutta NFTs Video