Dow Jones, S&P 500 ja Nasdaqin hintaennuste vuoden 2022 huonon kehityksen jälkeen

Ohi:
päälle Dec 31, 2022
Listen to this article
  • Vuoden aikana Dow Jones heikkeni -8,8%, S&P 500 -19,4%, kun taas Nasdaq -33,1%
  • Nousupotentiaali on edelleen rajallinen
  • Yhdysvaltain osakemarkkinat tulevat olemaan yliherkkiä kaikenlaisille FED-kommenteille

Dow Jones Industrial Average (DJIA), S&P 500 (SPX) ja Nasdaq Composite (COMP) kirjasivat ensimmäisen vuotuisen pudotuksensa sitten vuoden 2018, mikä johtui Yhdysvaltain keskuspankin aggressiivisista koronnostoista.

Vuodelle 2022 Dow Jones laski – 8,8 %, S&P 500 -1 9,4 % ja Nasdaq – 33,1 % verran, joten on hyvä todeta, että kaikkien kolmen indeksin vuotuinen prosenttilasku oli suurin sitten vuoden 2008 finanssikriisin.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Yhdysvaltain keskuspankki nosti viitekorkoa 50 peruspisteellä joulukuussa 2022. Siksi onkin tärkeää huomioida, että federaation rahastokorko on nyt 4,25–4,5 prosentin välillä, mikä on korkein taso sitten vuoden 2007.

Tästä huolimatta inflaatio on edelleen selvästi korkeampi kuin keskuspankki uskoo vakaan hintojen kanssa, ja Yhdysvaltain keskuspankilla on vielä tehtävää. Scott Wren, Wells Fargo Investmentin johtava globaali markkinastrategi, sanoi:

Tosiasia on, että uskomme kokevamme markkinahäiriöitä lähitulevaisuudessa, ennen kuin taivas alkaa selkiytyä, kun lähestymme vuoden 2023 keskiosaa ja teemme sen läpi. Tämä tarkoittaa, että odotamme salkun pysyvän puolustuskannalla ensi vuoden ensimmäisinä viikkoina ja todennäköisesti kuukausina.

Sijoittajat ovat edelleen huolissaan siitä, että aggressiivinen Yhdysvaltain keskuspankki ajaa talouden syvään taantumaan, mikä voi horjuttaa yritysten tulosta ja osakemarkkinoita.

Lähiajan riskinottonäkymät eivät näytä hyviltä, ja jatkossa Yhdysvaltain osakemarkkinat ovat yliherkkiä kaikenlaisille kommenteille Fedin suunnalta.

S&P 500 laski – 19,4 % vuonna 2022

S&P 500 (SPX) heikkeni -19,4 % vuonna 2022 ja päätti vuoden 3 839 pisteessä. Alla olevasta kaaviosta voimme myös nähdä, että hinta ei edelleenkään pysty stabiloitumaan 10 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolelle, mikä voi olla merkki siitä, että voimme nähdä tulevina viikkoina lisää laskua.

Tietolähde: tradingview.com

Nykyinen tuki on 3 600 pistettä, ja jos hinta putoaa tämän tason alapuolelle, se olisi “myy” -signaali, ja avoin tie 3 500 pisteeseen.

Nousupotentiaali on edelleen rajallinen, mutta jos hinta hyppää yli 3 900 pisteen, seuraava tavoite voi olla 4 000 pisteen vastus.

DJIA laski – 8,8 % vuonna 2022

Dow Jones Industrial Average (DJIA) heikkeni – 8,8 % vuonna 2022 ja päätti vuoden 33 147 pisteessä.

Tietolähde: tradingview.com

Nykyinen tukitaso on 32 000 pistettä, ja jos hinta putoaa tämän tason alapuolelle, seuraava tavoite voi olla 31 000 pistettä. Jos hinta hyppää yli 33 500 pisteen, seuraava tavoite voi olla vastus 34 000 pisteessä.

Nasdaq Composite laski – 33,1 % vuonna 2022

Nasdaq Composite (COMP) on menettänyt – 33,1 % vuonna 2022 ja päätti vuoden 10 466 pisteessä. Mahdollisuus aggressiivisemmasta rahapolitiikasta pitää sijoittajat negatiivisella tuulella, ja Nasdaq Compositen nousupotentiaali on edelleen rajallinen.

Tietolähde: tradingview.com

Yllä olevasta kaaviosta voimme myös nähdä, että hinta on jälleen liikkunut alle 10 päivän liukuvan keskiarvon, mikä viittaa siihen, että voimme nähdä tulevina päivinä lisää laskua.

Nasdaq Compositelle tärkeä tukitaso on 10 000 pistettä, ja jos hinta putoaa tämän tason alapuolelle, seuraava tavoite voi olla 9 500 pistettä tai jopa sen alle.

Yhteenveto

Dow Jones, S&P 500 ja Nasdaq kirjasivat ensimmäisen vuotuisen pudotuksensa sitten vuoden 2018, mikä johtui Yhdysvaltain keskuspankin aggressiivisesta koronnostosta. On suuri todennäköisyys uudelle koronnostolle, kun Fedin päättäjät tapaavat helmikuussa. Näin ollen sijoittajat ovat edelleen huolissaan siitä, että aggressiivinen Yhdysvaltain keskuspankki ajaa talouden syvään taantumaan.