Peter Thiel luopui krypto-omaisuudestaan ennen romahdusta, opetus kaikille

Ohi:
päälle Jan 19, 2023
Listen to this article
  • Peter Thielin riskipääomayhtiön kerrottiin myyneen krypto-omistuksensa ennen LUNA:n romahdusta
  • Tällä hetkellä ei merkittävää altistusta krypto-alalle, myynnin myötä suljetaan 8 vuoden pituinen positio
  • 1,8 miljardia dollaria palautettiin ja mukana oli opetus kryptosijoittajille

“Timanttikädet” oli kryptosijoittajien saarnaama mantra pandemian aikana, jolloin Bitcoin-raketti nousi 68 000 dollarin pohjoispuolelle näyttäen siltä, ettei se koskaan putoaisi.

Tämä näyttääkin nyt itsestään selvältä, mutta mitä sanotaankin jälkiviisaudesta? Sarjakuva-apinoilla käytiin kauppaa yli 400 000 dollarilla, miljardöörit twiittasivat koiralahjoista ja voimakkain ihmiskunnan tuntema tunne, FOMO, raivosi pitkään ja lujasti.

Etsitkö nopeita uutisia, kuumia vihjeitä ja markkina-analyysejä? Tilaa Invezzin uutiskirje jo tänään.

Markkinat romahtavat vuonna 2022

Kunnes kaikki kaatui. Vakaa kolikko, joka osoittautui kaikkea muuta kuin vakaaksi, iski markkinoille toukokuussa ja laukaisi eeppisten mittasuhteiden kriisin. Dominot kaatuivat kovaa ja niin teki myös hinnat.

Mutta Peter Thiel, yksi korkean profiilin Bitcoin-tukijoista, selvisi ilmeisesti ehjänä. Hänen mukanaan perustamansa pääomasijoitusyhtiö Founder Fund sulki lähes koko kryptopositionsa kahdeksan vuotta kestäneen sijoituksen jälkeen. Raporttien mukaan Founders Fundilla ei ole tällä hetkellä merkittävää altistusta kryptotoiminnalle.

Veto tuotti 1,8 miljardia dollaria, kun se sijoitti ensimmäisen kerran vuonna 2014. Noin kaksi kolmasosaa sen kokonaissijoituksesta kasattiin Bitcoiniin, joka avasi vuoden 2014 noin 750 dollarilla ja päätti vuoden yli 300 dollarissa.

Se on melkoista luettavaa – olen merkinnyt alla olevaan kaavioon mustalla paikat, joissa Thielin kerrotaan päässeen ulos. Kului kaksi kuukautta ennen kuin LUNA:n romahdus kiihtyi ja kryptomarkkinat romahtivat perässä.

Tässä on oppitunti kryptosijoittajille

Thiel osallistui Bitcoin Miami -konferenssiin huhtikuussa 2022, joka pidettiin pian sen jälkeen, kun valtava myynti tapahtui. Hän puhui Bitcoinista kiitosta sanoen, että “fiat-rahajärjestelmän loppu” oli lähellä ja että Bitcoinilla voisi käydä kauppaa lähes 4,5 miljoonalla dollarilla kolikkoa kohden.

Hänen tekonsa osoittivat muuta, ja hänen pankkitilinsä on kiitollinen siitä. Tämä on tarina, joka tapahtuu liian harvoin kryptoalalla, jossa kulttuuri on rakentunut härkätaistelun aikana “timanttikäsien” ympärille ja jossa on pakko mennä täysillä mukaan.

Olen Bitcoin-uskovainen, mutta se ei tarkoita, ettenkö pitäisi hulluutena sitä, että tähän omaisuuserään panostetaan all-in. Tämä pätee karhumarkkinoiden pohjalla tai nousukauden huipulla. Bitcoin on uskomattoman epävakaa omaisuuserä, ja jos sitä ei pystytä hajauttamaan asianmukaisesti, se johtaa taloudelliseen tuhoon.

On olemassa tapa sijoittaa vastuullisesti ja silti uskoa siihen, että Bitcoin – tai mikä tahansa muu omaisuus maailmassa – tulee menestymään. Ei ole viisasta noudattaa Michael Saylorin neuvoja, kun Bitcoin kävi kauppaa 56 000 dollarilla.

Käytä kaikki rahasi ja osta Bitcoinia. Käytä sitten kaikki aikasi keksiäksesi, miten voit lainata lisää rahaa ostaaksesi lisää Bitcoinia. Ota sitten kaikki aikasi selvittääksesi, mitä voit myydä ostaaksesi Bitcoinia.

Michael Saylor

Ole enemmän kuin Thiel kuin Saylor.

Founders Fundin kryptomyynti oli yksi lähes kymmenen isoa siirtoa, jonka pääomarahasto teki vuoden 2020 ja viime vuoden lopun välillä ja tuotti yli 13 miljardia dollaria sijoittajille. On selvää, että tämä oli osa laajempaa strategiaa.

Vaikka kukaan ei voi ajoittaa markkinoita, ja jälkikäteen ajateltu harha saa tämän näyttämään nerokkaalta siirrolta, tässä on opetus. On hyvin todennäköistä, että Thiel uskoo edelleen henkilökohtaisesti Bitcoiniin ja omistaa osan omasta. Kuka tietää? Mutta se ei tarkoita, etteikö hän olisi halunnut panostaa yrityksensä tulevaisuuteen. Ihmettelen, ovatko Michael Saylor ja MicroStrategyn johtajat nähneet tämän uutisen.