Ad

Tim Draper uppoutuu web3:een, mutta seuraako muu pääoma perässä?

Ohi:
päälle Jan 19, 2023
Päivitetty: Jun 14, 2024
Listen
  • Draper Venture Network lanseeraa web3-syndikointiajoneuvon
  • Tim Draper osti 30 000 bitcoinia 19 miljoonalla dollarilla vuonna, nyt arvo on yli puoli miljardia dollaria
  • Pelko, että institutionaalinen hyväksyntä ja tuore pääoma ehtyvät kryptoalalla lukuisten skandaalien jälkeen

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Olen miettinyt ääneen kuinka vaurioitunut krypton maine on ollut viime kuukausina.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

FTX:n romahdus (syväsukellus tähän surkeaan tapaukseen täällä) tuntui monella tapaa olevan se viimeinen pisara, joka katkaisi tämän. Institutionaalisen hyväksynnän osalta houkutteleva johtopäätös oli, että kaikki hyvämaineiset yritykset pakenisivat alaa kilometrin päähän, kun skandaalien, konkurssien ja romahdusten aalto vyöryi koko alalle.

Tätä taustaa vasten uutinen siitä, että pääomasijoittaja Tim Draper on syventynyt syvemmälle kryptoihin, oli minulle tärkeä. Draper Venture Network, joka on Draperin perustama pääomasijoittajien liittouma, käynnistää web3:n syndikointivälineen nimeltä Draper Round Table, jonka tarkoituksena on tuoda web3:n piiriin lisää perhetoimistoja, yritysten pääomasijoittajia, enkelisijoittajia ja muita.

Sijoittamisen maailma muuttuu nopeasti. Laajennamme sijoittajien pääsyä, jotta parhaat yrittäjät, missä he ovatkin, voivat saada rahoitusta.

Tim Draper, Draper Round Tablen perustajajohtaja

Draperilla on krypto-tausta

Copy link to section

Tim Draper ei tietenkään ole kryptoalalla aloittelija. Liikemoguli osti tunnetusti 30 000 bitcoinia vuonna 2014, jotka takavarikoitiin laittomalta Silk Road -markkinapaikalta. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi huutokauppasi kolikot yleisölle, joista Draper tarjosi 19 miljoonaa dollaria, mikä vastaa 633 dollarin hintaa kolikolta.

Ihan vain huvin vuoksi piirsin Draperin sijoituksen alle, aina tähän päivään asti, jolloin Bitcoin on noussut alkuvuodesta ja käynyt kauppaa jälleen yli 20 000 dollarin.

Pudotus yli 2 miljardista dollarista 600 miljoonaan dollariin todennäköisesti sattuu, mutta hei, se on silti 33-kertainen tuotto. Voittaa S&P 500:n mennen tullen.

Kolme kuukautta oston jälkeen Draper oli tunnetusti ennustanut Fox Businessissa, että oranssi kolikko ylittäisi 10 000 dollarin arvon kolmen vuoden sisällä. Yhdellä bitcoinilla käytiin kauppaa 402 dollarilla tuolloin ja se kuulosti… no, se kuulosti naurettavalta. Kun se putosi kohti 200 dollaria seuraavana tammikuussa, asiat eivät näyttäneet hyvältä, varsinkin kun hän veikkasi 400 000 dollarin panoksella, että hinta nousisi.

Mutta marraskuussa 2017 Bitcoin oli 10 000 dollarissa (teknisesti tämä oli kolme vuotta ja kaksi kuukautta myöhemmin).

Krypto loukkaantui mainstream-vaiheessa

Copy link to section

On selvää, että Draperin kryptohistoria ulottuu pidemmälle kuin useimmat, aikaan, jolloin se oli vielä niche-internet-juttu, johon vain niche-internet-ihmiset kiinnittivät huomiota. Tässä yhteydessä tämän Draper Venture Networkin käynnistäminen ei ehkä symboloi yhtään mitään.

Toisaalta se korostaa, että tällä karhumarkkinoiden runtelemalla alalla on vielä tehtävä sopimuksia. Kun tarkastellaan viimeistä kryptotalvea, jotkin tällä kertaa menestyneimmistä yrityksistä rakennettiin vuosina 2018 ja 2019, jolloin tuntui, että kukaan ei kiinnittänyt huomiota kryptoon. Olisi varmasti ollut vaikea kuvitella, että jotain tällaista olisi ollut olemassa, kun markkinat olivat viime talvena niin pahasti jäljessä.

Tietysti ero tähän talveen on se, että krypto taistelee karhumarkkinoita vastaan laajemmassa taloudessa ensimmäistä kertaa historiansa aikana. On hassua, kuinka usein ihmiset unohtavat, että Bitcoin lanseerattiin historian pisimmälle ja räjähtävimmälle härkämarkkinoille, mikä tekee tästä nykyisestä korkeiden korkojen ja laskevien hintojen ilmapiiristä täysin ennennäkemättömän.

Aika näyttää, kuinka krypto tulee toipumaan näistä karhumarkkinoista. Inflaation vaimenemisen myötä ilmasto näyttää nyt varmasti valoisammalta kuin pari kuukautta sitten. Tällaiset uutiset auttavat, ja on mielenkiintoista seurata, kuinka nopeasti instituutiot ja perinteiset sijoittajat palaavat sektorille tulevina kuukausina.

Blockchain Kryptovaluutta