Walmartilla enemmän tuloja kuin Applella ja Home Depotilla yhteensä, mutta varoittaa kovenevista ajoista

Ohi:
päälle Feb 28, 2023
Listen
  • Walmart ylitti tulosodotukset, mutta osakekurssi tuskin liikkui
  • Kauppajätti varoitti vaikeista ajoista, kun korkeat korot rasittavat amerikkalaisia kuluttajia
  • Tulos päihitti heikentyneiden näkymien ja osakeliikkeen viimeaikaisesta volatiliteetista huolimatta

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Newsin kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Walmart (NYSE:WMT) keräsi 164,1 miljardin dollarin liikevaihdon viimeisellä neljänneksellä viime viikolla julkistettujen tulosten perusteella. Tämä ylitti analyytikoiden 159,7 miljardin dollarin odotukset ja oli Walmart US:n ennätysten suurin vuosineljännes – tuotto oli enemmän kuin Applella ja Home Depotilla yhteensä.

Vaikka tämä tulosrytmi oli musiikkia sijoittajien korville, osake nousi vain hieman, kun vähittäiskauppajätti vaimensi tunnelmaa odotettua heikommilla tulevaisuuden näkymillä, mikä tiivistää hienosti Yhdysvaltain talouden risteyskohdan.

Walmart ollut epävakaa viime vuosina

Walmartin osakkeet ovat olleet suhteellisen vahvoja viime aikoina, vaikka osakemarkkinat ovat kokonaisuudessaan vaikeuksissa. Vaikka liike on ollut ylöspäin, se on ollut erittäin epävakaa. Alla oleva kaavio maalaa kivisen matkan pandemiavuosien läpi vuoteen 2023 asti.

Volatiliteetti on erityisen huomattava, kun otetaan huomioon Walmartin koko. Päivittäistavarakaupan kuninkaan lähes 160 miljardin dollarin tulot voittavat jopa Applen viimeisimmän neljännesvuosittaisen tuloksen (117,2 miljardia dollaria).

Myönnettäköön, että Walmartin markkina-arvo on kuusi kertaa pienempi kuin Applen 382 miljardilla dollaria, joten vertailu on typerä, mutta tämän kokoinen osake ei normaalisti värähtele niin villisti, etenkään kun se ei ole teknologian puolelta.

Walmart varoittaa kivisestä tiestä

Osake reagoi kuitenkin suhteellisen tasaisesti tässä tapauksessa, mikä on yllättävää poikkeamaa normaalista, varsinkin kun otetaan huomioon tulosero. Sijoittajat irrottivat optimisminsa johtajien tulevaa vuotta koskevien ohjeiden takaa:

Kuluttajalla on edelleen kova paine. Ja jos tarkastellaan talouden indikaattoreita, taseet ovat ohuempia ja säästämisasteet laskevat edellisiin kausiin verrattuna. Ja siksi suhtaudumme loppuvuoteen melko varovaisesti.

Talousjohtaja John David Rainey CNBC:n kautta

Ansio/opastus-dikotomia tiivistää hyvin markkinoiden ainutlaatuisen tilanteen. Toisaalta inflaatio on kiihtynyt viimeksi 1970-luvulla nähdylle tasolle, kun taas toisaalta pelätään, että hidastuminen voi olla tarpeeksi kova laukaisemaan taantuman.

Walmart viittasi tähän epävarmaan makrotaloudelliseen ympäristöön, sillä se on heikentänyt analyytikoiden odotuksia myynnin kasvusta tulevalle vuodelle ja ottanut huomioon jatkuvasti nousevien korkojen vaikutuksen talouden kysyntään.

Kaiken kaikkiaan ohjeistus on linjassa sijoittajien ja yritysten näkemysten kanssa koko alalla. Esimerkkinä mainittakoon Home Depot, joka julkaisi tuloksensa samana päivänä viime tiistaina.

Home Depot varoitti samanlaisesta hidastumisesta, mutta pärjäsi huonommin kuin Walmart, joka jäi ilman tulosta. Itse asiassa se oli ensimmäinen kerta sitten marraskuun 2019, kun kauppa jäi Wall Streetin tulo-odotuksista, ja osake sulkeutui 7 % miinuksella tänään päivällä.