”Varmista vakavaan korjaukseen” analyytikko varoittaa S&P 500:sta, SPY ETF:stä

Ohi:
päälle Oct 23, 2023
Listen
  • S&P 500 -indeksi on sukeltanut syvästi viime viikkoina.
  • Analyytikot varoittavat Yhdysvaltain osakkeiden surkeasta tilasta.
  • Painopiste siirtyy tuleviin suuriin teknologiatuloihin.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Amerikkalaiset osakkeet ovat vetäytyneet viime viikkoina, kun huoli rahapolitiikasta ja geopoliittisista kysymyksistä kasvoi. S&P 500 -indeksi, joka seuraa Yhdysvaltain 500 suurinta yritystä, päättyi viime viikolla 4 225 dollariin, mikä on paljon alhaisempi kuin vuoden 2000 tähän mennessä ollut korkein 4 600 dollaria.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Samoin S&P 500: aa seuraavat ETF:t, kuten SPDR:n SPY ja Vanguardin VOO, ovat myös pudonneet lähes 9 % tämän vuoden korkeimmasta tasosta. Myös muut amerikkalaiset indeksit, kuten Dow Jones ja Nasdaq 100, ovat laskeneet voimakkaasti viime aikoina.

Miksi S&P 500 sukeltaa

Copy link to section

Jotkut analyytikot varoittavat, että S&P 500 on kypsä syvempään sukellukseen. Indeksin suurimmat riskit ovat Lähi-idän geopoliittiset riskit ja energian hinnan nousu. Pelot Lähi-idän kriisin kärjistymisestä lisääntyvät. Viikonlopun aikana Yhdysvallat kehotti Irakissa olevaa henkilökuntaansa evakuoimaan toistaiseksi.

Tämän kriisin seurauksena raakaöljyn hinta jatkaa huimaa nousuaan. Brent on jo noussut muutaman kuukauden takaisesta 60 dollarista 95 dollariin. JPMorganin analyytikot varoittivat tuoreessa huomautuksessa, että raakaöljyn hinta nousee 150 dollariin. UBS:n hintatavoite on 145 dollaria.

https://www.youtube.com/watch?v=E16OyrVnz9Y&pp=ygUOY3J1ZGUgb2lsIGNuYmM%3D

Tämän seurauksena on todennäköistä, että inflaatio pysyy korkealla tasolla tulevina kuukausina. Tämä puolestaan pakottaa Federal Reserven säilyttämään haukkamaisen sävyn tulevissa kokouksissa. Fed on jo nostanut ohjauskorkonsa nollasta 5,50 prosenttiin.

Korkeammat korot ovat nostaneet joukkolainojen tuotot korkeimmalle tasolle yli kahteen vuosikymmeneen. Tämän seurauksena lyhytaikaisista varoista, kuten rahamarkkinarahastoista, on tullut houkuttelevampia monille sijoittajille.

Myös verotuksellisia haasteita on. Valtiovarainministeriön tiedot osoittivat, että Yhdysvaltain budjettialijäämä kasvoi yli 1,7 biljoonaan dollariin viimeisen tilikauden aikana. Tämä tapahtui, kun valtion menot kasvoivat samalla kun verotulot laskivat.

Syvällisempi korjaus on tulossa

Copy link to section

Eräs suosittu Twitter-käyttäjä varoitti huomautuksessaan, että S&P 500 voi sukeltaa syvemmälle tulevina viikkoina. Hän odottaa indeksin laskevan 3 950 dollariin, mikä tarkoittaa 6,30 prosentin laskua nykyisestä hinnasta. Hän huomautti pettymysleveydestä, jossa useimmat indeksin yritykset ovat miinuksella.

Muut analyytikot ovat myös huomauttaneet Magnificent 7:n suorituskyvystä, joka auttoi vauhdittamaan viimeaikaista S&P 500 -indeksin nousua. Indeksi, joka seuraa indeksin seitsemää suurinta yritystä, on muodostanut kolminkertaisen kärjen kuvion, joka on yksi tärkeimmistä käänteistä.

Lisäksi alla oleva viikkokaavio osoittaa, että SPX-indeksi on muodostanut kaksinkertaisen yläkuvion. Hintatoiminta-analyysissä tämä kuvio johtaa yleensä syvään korjaukseen. Siksi, jos se toimii, seuraava katsottava taso on 3 497 dollaria, mikä on viime vuoden lokakuun alin swing. Tämä hinta on noin 17,20 % nykyisen tason alapuolella.

S&P 500

TradingView:n SPX-kaavio

Seuraava avainkatalysaattori SPX-indeksille ovat suuret teknologiayritykset, kuten Microsoft, Amazon, Meta Platforms ja Alphabet. Nämä tulokset tulevat viikko sen jälkeen, kun Tesla julkaisi heikon tuloksen , mikä pudotti osakkeitaan yli 10 %.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Raakaöljy Yhdysvallat Indeksit Markkina-analyysi Osakkeet