Bloomberg: Sähköautokupla puhjennut, kun TSLA, NIO ja Rivian -osakkeet romahtivat

Ohi:
päälle Apr 19, 2024
Listen
  • Bloomberg varoittaa, että sähköautojen kupla puhkesi.
  • Se toteaa, että sähköautojen myynti Euroopassa on laskenut voimakkaasti viime kuukausina.
  • Jotkut maat harkitsevat lisää sähköajoneuvojen kannustimia.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Sähköajoneuvojen (EV) kupla puhkeaa hitaasti, kuten varoitimme muutama kuukausi sitten. Nyt ala on Bloombergin mukaan sulamassa Euroopassa, joka on usein nähty keskeisenä markkina-alueena.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

EV-kupla puhkeaa

Copy link to section

Bloomberg mainitsi useita tekijöitä, mukaan lukien viimeaikaiset ajoneuvojen rekisteröintiluvut. Raportin mukaan sähköajoneuvojen rekisteröinnit Euroopassa putosivat maaliskuussa 11 prosenttia vuotta aiemmasta ja trendi on kasvussa. Tärkeimmät maat, kuten Saksa, Ruotsi ja Italia, laskivat yli 30 % vuotta aiemmasta.

On muitakin merkkejä kuplan puhkeamisesta. Kuten äskettäin kirjoitin, kiinalaiset sähköautot ovat viime aikoina tulvanneet joihinkin Euroopan suurimmista satamista. Monet jakelijat käyttävät satamia pysäköintipaikkoina, erityisesti Zeebruggen suurimmassa ajoneuvosatamassa.

Useimmat analyytikot uskovat, että Euroopan ja muiden maiden on jatkettava alan tukemista tarjoamalla kannustimia. Esimerkiksi Italian hallitus valmistelee kannustinkierrosta, joka tarjoaa jopa 13 750 euroa sähköautoja ostaville pienituloisille perheille. Mobility Swedenin johtaja sanoi lausunnossaan:

“Olemme menettämässä vauhtia. Markkinat eivät enää kasva, ja sähköautojen osuus markkinoilla on itse asiassa laskussa.”

Sähköautojen osakkeet ovat laskeneet

Copy link to section

Paras todiste sähköautokuplan puhkeamisesta on osakemarkkinat. Yksikään sähköauto-osake ei ole noussut tänä vuonna. Teslan osakkeet ovat sukeltaneet 40 % vuonna 2024, kun taas Rivian, Nio, Lucid ja XPeng ovat kaikki sukeltaneet 62 %, 55 %, 42 % ja 50 %.

TSLA vs RIVN vs NIO vs LCID vs XPEV stocks

TSLA vs RIVN vs NIO vs LCID vs XPEV -osakkeet

Vastaavasti NYSE on poistanut Itävallassa ajoneuvojaan valmistavan Fisker-yhtiön. Osakkeet, kuten Mullen Automotive, Canoo ja Workhorse Group, ovat myös heikentymässä.

Mikä tärkeintä, suuret autonvalmistajat, kuten Mercedes Benz, General Motors, Ford ja Stellantis, ovat alkaneet pienentää sähköautoinvestointejaan. Ford ja GM ovat ohjanneet osan sijoituksistaan takaisinostojen ja osinkojen jakamiseen.

Sijoittajat ovat tänä vuonna palkitaneet perinteisiä autonvalmistajia. Erityisesti he ovat palkitaneet yrityksiä, joilla on vahva valikoima hybridiajoneuvoja.

Toyotan osake on noussut yli 26 prosenttia tänä vuonna. Stellantis on noussut 10,4 %, kun taas Ferrari, GM ja Mercedes Benz ovat nousseet kaksinumeroisella luvulla viimeisen 12 kuukauden aikana.

Uskommekin, ettei sähköajoneuvo-teollisuus tule kuolemaan, mutta sen kasvukaari hidastuu lähivuosina. Kuten kirjoitin QuantumScape-osakeennusteessani, solid-state-akkutekniikka yhdistettynä lisääntyneisiin lataus-infrastruktuuriin liittyviin investointeihin auttaa tehostamaan sen kasvua.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Maailman