Kun Jumian osakekurssi nousee, varo tätä ratkaisevaa riskiä

Ohi:
päälle May 9, 2024
Listen
  • Jumia Technologiesin osakekurssi on noussut 178 % vuoden 2023 alimmasta pisteestä.
  • On merkkejä siitä, että yrityksen käänne tuottaa tulosta.
  • Yhtiöllä on kuitenkin edelleen merkittäviä valuuttakurssien heikkenemisriskejä.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Jumia Technologiesin (NYSE: JMIA) osakekurssi on elpynyt takaisin muutaman viime kuukauden aikana, kun sijoittajat kannustivat yhtiön käännettä. Se on noussut yli 178 % vuoden 2023 alimmalta tasolta ja on noussut yli 75 % pelkästään tänä vuonna.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Käänne on käynnissä, mutta riskejä on edelleen

Copy link to section

Jumia Technologies, jota verrataan yleisesti Afrikan Amazoniin, käy läpi käännettä sen jälkeen, kun se on käynyt läpi suuria haasteita viime vuosina.

On merkkejä siitä, että tämä käänne etenee hyvin, mistä on osoituksena sen ensimmäisen vuosineljänneksen tulos. Yhtiön liikevaihto kasvoi 18,5 % ensimmäisellä neljänneksellä yli 48,9 miljoonaan dollariin. Se myös pienensi liiketappiotaan 28,4 miljoonasta dollarista 8,3 miljoonaan dollariin ensimmäisellä neljänneksellä.

Tämä liikevaihdon kasvu tapahtui, vaikka yritys pienensi markkinointi- ja mainoskulujaan 5,3 miljoonasta dollarista 3,7 miljoonaan dollariin. Se myös leikkasi yleis- ja hallintokulujaan 31 prosenttia 17,5 miljoonaan dollariin.

Jumian johto odottaa liikevaihdon kasvun jatkuvan samalla, kun se odottaa Afrikan ydinmaiden vakiintuvan. Esimerkiksi Keniassa valuutta on hypännyt noin 20 % alimmasta pisteestään tammikuussa, mikä tekee siitä yhden maailman parhaista suorituksista.

Silti jotkin sen avainmaista käyvät läpi suuria haasteita, jotka vaikuttavat sen suorituskykyyn. Egyptissä valuutta on heikentynyt noin 30:stä 50:een suhteessa Yhdysvaltain dollariin, mikä on 50 prosentin romahdus.

Nigeriassa USD/NGN-parin kauppa käy 1 420:ssa, kun se oli vuoden alimmasta 790:stä. Sama trendi on käynnissä sen muilla huippumarkkinoilla, kuten Ghanassa, Marokossa ja Norsunluurannikolla. Tämä poisto on vaikuttanut Jumiaan. Kun sen ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihto oli 48,9 miljoonaa dollaria, se oli 64,8 miljoonaa dollaria vakiovaluuttamääräisinä.

Heikommat paikalliset valuutat vahingoittavat Jumiaa kahdella tavalla. Ensinnäkin se vaikuttaa maahantuojiin, joiden on maksettava enemmän rahaa ostaessaan tuotteita esimerkiksi Kiinan ja Intian maista. Tämä on tärkeää, sillä Jumia myy enimmäkseen tuontituotteita, kuten älypuhelimia, tietokoneita ja vaatteita.

Toiseksi heikommat paikalliset valuutat johtavat korkeampaan inflaatioon, mikä vaikuttaa sen ekosysteemissä ostettujen tuotteiden määrään. Jumia on kompensoinut osan näistä haasteista sillä, että sillä on suurin osa käteistään Yhdysvaltain dollareina

Toinen haaste on, että Jumialla on kova kilpailu supermarketketjujen ja yksittäisten myyjien taholta. Monet pienimuotoiset kauppiaat Afrikassa keskittyvät nyt myymään tuotteitaan sosiaalisen median alustoilla, kuten Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa.

Siksi Jumia pysyy todennäköisesti paineen alaisena jonkin aikaa, kunnes Afrikan paikalliset valuutat paranevat.

Jumian osakekurssiennuste

Copy link to section
Jumia Technologies

TradingView:n JMIA-kaavio

Jumian osakkeen pohja oli 2,23 dollaria viime vuoden lokakuussa, kun huoli inflaatiosta ja valuutan heikkenemisestä jatkui. Se on nyt toipunut osoittaessaan, että sen käännestrategia toimi.

Tämän seurauksena osake on noussut 50 päivän ja 200 päivän eksponentiaalisen liikkuvan keskiarvon (EMA) yläpuolelle, mikä osoittaa, että sonnit ovat hallinnassa. Se on myös hypännyt yli ratkaisevan tukitason 4,90 dollariin, mikä on korkein heilahdus viime vuoden heinäkuussa.

Relative Strength Index (RSI) ja stokastinen oskillaattori ovat kaikki osoittaneet ylöspäin ja lähestyvät yliostettuja tasojaan. Tarkempi tarkastelu osoittaa, että JMIA:n osakkeet muodostavat hitaasti kaksinkertaisen kuvion 8 dollariin.

Siksi osake nousee todennäköisesti 8 dollariin ja jatkaa sitten laskutrendiä. Useimmissa tapauksissa kaksoispääkuvio tarkoittaa kohteen yläosaa.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Jälleenmyynti Markkina-analyysi Osakkeet Teknologia