Haastattelu: analyytikko David Morrison selittää, miksi DAX-, CAC- ja Euro Stoxx 50 -indeksit ovat lähellä ennätyskorkeuksia tässä kuussa

päälle May 15, 2024
Listen
  • Saksan DAX-, Ranskan CAC 40- ja Euro Stoxx 50 -indeksit ovat nousseet tässä kuussa yhteensä 10 %.
  • Kysyimme Trade Nationin analyytikko David Morrisonilta miksi.
  • Lue eksklusiivinen haastattelumme.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Toukokuulla on tähän mennessä ollut mielenkiintoinen tähtiesittäjä eurooppalaisissa indekseissä, kuten Euro Stoxx 50, Saksan DAX ja Ranskan CAC 40.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Kaikki kolme jatkavat positiivista nousua tämän kuun alusta lähtien, ja myös FTSE 100:lla menee hyvin. Saksan DAX on noussut 4,4 % tässä kuussa, kun taas CAC 40 on noussut 3,2 % ja Euro Stoxx 50 on noussut 3 % toukokuussa tähän mennessä.

Mutta mistä nämä mielenosoitukset johtuvat? Ja jatkavatko? Puhuimme Trade Nationin analyytikko David Morrisonin kanssa saadaksemme lisätietoja. Muokatut otteet:

Miten Euro Stoxx 50, Saksan DAX ja Ranskan SERT ovat pärjänneet tällä viikolla tähän mennessä?

Copy link to section

Euro Stoxx 50 ja Ranskan CAC ovat kauppaa hieman alle maaliskuun lopun ennätyskorkeuksiensa. Saksan DAX päättyi perjantaina kaikkien aikojen ennätykseensä. Amerikkalaisten kollegoidensa tavoin kolme eurooppalaista indeksiä kamppailivat huhtikuussa lähes säälimättömän härkäjuoksun jälkeen lokakuun lopusta maaliskuun loppuun.

Sijoittajat joutuivat luopumaan odotuksistaan Yhdysvaltain keskuspankin koronlaskuista vuoden 2024 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana julkaistujen pettymysten aiheuttamien inflaatiojulkistusten jälkeen. Saat viimeisimmät tiedot Yhdysvaltain inflaatiosta huomenna. Aloitamme viikon takajaloilla, ja tuntuu, että jonkinlaista voitonottoa hiipii sisään.

Kuvataanko toukokuuta 2024 todennäköisesti parhaaksi kuukaudeksi näille indekseille vähään aikaan?

Copy link to section

On aivan liian aikaista sanoa. Meillä on ollut erittäin hyvä kuukausi alku, mutta olemme vasta puolivälissä. Pääasia on, että olemme nähneet vaikuttavan elpymisen markkinoiden tunnelmassa pettymyksen huhtikuun jälkeen. Mutta tämäkin on otettava huomioon, sillä huhtikuu oli ensimmäinen kerta, kun osakkeissa tapahtui merkittävä pudotus sitten viisi kuukautta sitten alkaneen rallin.

Mistä tämä mielenosoitus johtuu?

Copy link to section

Ensinnäkin huhtikuun myynnit tulkittiin nopeasti uudelleen ylireaktioksi. Päivänsisäisissä myynneissä ei ollut mitään paniikkia, ja lopulta sijoittajat näkivät vetäytymiset uusina mahdollisuuksina ottaa pitkän sivun altistuminen.

Sijoittajat eivät enää odota Fed Funds -koron olevan alle 4 % vuoden loppuun mennessä. Mutta he ovat vakuuttuneita siitä, että USA:n korkojen seuraava liike laskee, vaikka inflaatio on itsepintainen. Joukkovelkakirjalainojen tuotot ovat vetäytyneet huipultaan ja tämä auttaa vahvistamaan tunnelmaa.

Samaan aikaan ensimmäisen vuosineljänneksen tuloskausi on ollut kannustava. Niistä 92 prosentista S&P 500:n osatekijöistä, jotka ovat raportoineet, 78 prosenttia on ylittänyt osakekohtaiset odotukset ja 59 prosenttia tulot. Vuotuinen tuloskasvu on voimakkainta kahteen vuoteen, vaikka osakkeet ovatkin hieman yliarvostettuja.

Kestääkö tämä positiivinen vauhti mielestäsi?

Copy link to section

Minun mielestäni ei. Luulen, että olemme pitkän rallin viimeisellä osuudella, jonka aikana Dow, S&P ja NASDAQ ovat saavuttaneet ennätyskorkeuksia. On vaikea nähdä, mistä lisähyötyjen katalysaattori tulee. Inflaatio on edelleen reilusti Fedin 2 % tavoitteen yläpuolella, ja tuottokäyrä (2 vuotta/10 vuotta) on ollut käänteinen noin kahden vuoden ajan. On melko todennäköistä, että alamme nähdä Yhdysvaltain taloustiedoissa käännettä (katso viimeisimmät työllisyystiedotteet), jotka osoittavat taantuman olevan tulossa. Se ei tee hyvää osakkeille.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Eurooppa Osakkeet Pörssi