USD/ZAR-analyysi: Etelä-Afrikan randin nousu voi olla eeppinen

Ohi:
päälle May 15, 2024
Listen
  • USD/ZAR-valuuttakurssi lähestyy kuoleman ristiin kuviota.
  • Se muodosti myös kaksinkertaisen kaavion päiväkaavioon.
  • Pari voi jatkaa laskuaan tulevina viikkoina.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Etelä-Afrikan randi jatkoi vahvaa nousuaan Yhdysvaltain rohkaisevan inflaatioraportin jälkeen. USD/ZAR- valuuttakurssi putosi keskiviikkona alimmilleen 18,32:een, mikä on alhaisin heilahdus sitten tämän vuoden tammikuun 2. päivän. Se on kaatunut yli 5,57 % tämän vuoden korkeimmasta heilahtelusta.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Kannustaa Yhdysvaltain inflaatiota

Copy link to section

USD:n ja ZAR:in välinen vaihtokurssi jatkoi laskuaan tällä viikolla Yhdysvaltojen ja Etelä-Afrikan talouslukujen sarjan jälkeen.

Tärkein raportti julkaistiin sen jälkeen, kun Yhdysvallat julkaisi rohkaisevat huhtikuun inflaatiotiedot . Työtilastotoimiston (BLS) mukaan kuluttajahintaindeksi (CPI) hidastui hieman 0,4 prosentista 0,3 prosenttiin. Se heikkeni maaliskuun 3,5 prosentista huhtikuun 3,4 prosenttiin.

Sama raportti paljasti, että ydin kuluttajahintaindeksi, joka ei sisällä epävakaita elintarvikkeiden ja energian hintoja (CPI), putosi 0,3 prosenttiin (MoM) ja 3,6 prosenttiin (yoY).

Nämä luvut tarkoittavat, että maan inflaatio on edelleen itsepintaisesti korkealla Federal Reserve -tavoitteen yläpuolella. Se tarkoittaa myös, että Fed voi aloittaa koronleikkauksen kolmannella neljänneksellä.

Toinen raportti osoitti, että Yhdysvaltain talous on edelleen vaikeuksissa. Kauppaministeriön tietojen mukaan vähittäismyynti hidastui maaliskuun 0,6 prosentista huhtikuun 0,0 prosenttiin. Vähittäiskaupan ydinmyynti laski 0,9 prosentista 0,2 prosenttiin.

Siksi Yhdysvaltain dollariindeksi putosi 104,50 dollariin, alimmalle tasolle sitten huhtikuun 10. päivän. Se romahti myös useimpia kehittyvien markkinoiden valuuttoja vastaan, mukaan lukien Aasian valuuttoja.

USD/ZAR-pari laski myös Etelä-Afrikan talouslukujen sarjan jälkeen. Tällä viikolla julkaistut tiedot paljastivat, että kullan ja yleisen kaivostuotannon lasku jatkui toukokuussa. Ne laskivat 4,5 prosenttia ja 5,8 prosenttia.

Toinen raportti osoitti, että työttömyysaste pysyi 32,90 prosentissa ensimmäisellä vuosineljänneksellä, kun taas vähittäismyynti parani hieman huhtikuussa. Nämä luvut tulivat ennen tiiviisti seurattuja parlamenttivaaleja.

USD/ZAR tekninen analyysi

Copy link to section
USD/ZAR

TradingView’n USD/ZAR-kaavio

USD Etelä-Afrikan randeihin jatkoi vetäytymistä tällä viikolla. Se on pudonnut näppäintuen alapuolelle 18.4180:ssa, alin heilahdus 9. huhtikuuta. Tämä hinta oli kaksinkertaisen yläosan kuvion pääntie 19.38.

Merkittävin on se, että pari on muodostamassa kuolemaristin, joka muodostuu, kun 50 päivän ja 200 päivän liukuvat keskiarvot tekevät laskevan risteyksen. Siksi parin näkymät ovat äärimmäisen laskevat, ja seuraavana katseltavana on 18.10, sen alhaisin heilahdus viime vuoden marraskuussa.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
USD Forex Markkina-analyysi