Yhdysvaltain dollariindeksi (DXY) istuu ja odottaa Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksiä, vähittäismyyntitietoja

Ohi:
päälle May 14, 2024
Listen
  • Yhdysvaltain dollariindeksi jatkoi perääntymistä Jerome Powellin viimeisimmän lausunnon jälkeen.
  • Yhdysvallat julkaisee huhtikuun kuluttajahintaindeksin (CPI) tiedot keskiviikkona.
  • Muita tärkeitä seurattavia numeroita ovat Yhdysvaltain vähittäismyynti- ja asuntojen aloitustiedot.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Yhdysvaltain dollariindeksi (DXY) vetäytyi toisena päivänä peräkkäin suhteellisen haukkamaisen Jerome Powellin lausunnon jälkeen. Se vetäytyi myös Yhdysvaltojen tärkeimpien taloustietojen, kuten inflaation, vähittäiskaupan, teollisuus- ja valmistustuotannon ja asuntojen aloitusten, edelle. Sen kaupankäynti oli 105,00 dollaria, mikä on vuoden 106,52 dollarin korkeimmalle tasolle.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Tärkeimmät Yhdysvaltain taloustiedot edessä

Copy link to section

Federal Reserven johtaja Jerome Powell uskoo, että taloudella menee hyvin, vaikka inflaatio hidastuu odotettua hitaammin. Kuten hän totesi viime viikon Fedin päätöksen jälkeen, hän odottaa korkojen pysyvän vakaina jonkin aikaa.

Hänen lausuntonsa tuli sen jälkeen, kun Yhdysvallat julkaisi vahvat tuottajahintaindeksit (PPI). PPI nousi maaliskuun 1,8 prosentista 2,2 prosenttiin huhtikuussa, kun taas ydin PPI nousi 2,1 prosentista 2,4 prosenttiin.

Yhdysvallat julkaisee seuraavan kerran tarkasti seuratut kuluttajahintaindeksit (CPI) keskiviikkona. Ekonomistit uskovat, että maan inflaatio pysyi itsepintaisesti Fedin 2,0 prosentin tavoitteen yläpuolella huhtikuussa energia-, vakuutus-, asumis- ja sairaanhoitokustannusten nousun vuoksi.

Toinen ratkaiseva numero tulee olemaan Yhdysvaltain vähittäismyyntiluvut, jotka antavat enemmän tietoa kuluttajan terveydestä. Ekonomistit odottavat tietojen paljastavan, että myynti kasvoi 0,4 prosenttia, kun taas ydinmyynti kasvoi 0,2 prosenttia.

Vähittäiskaupan myynti on mennyt viime kuukausina hyvin, vaikka luottokorttien korot ovat nousseet korkeimmalle vuosikymmeniin. Kuluttajat ovat hyötyneet Buy Now Pay Later (BNPL) -sovelluksista ja nousevista palkoista.

Yhdysvaltain dollari-indeksi reagoi myös Philadelphia Fedin ratkaisevaan tuotantoindeksiin, rakennuslupien ja asumisen aloitusnumeroiden torstaille.

US dollar index

DXY-indeksikaavio

Euroopan taloustiedot edessä

Copy link to section

Seuraava DXY-indeksin katalysaattori tulee muista maista, erityisesti Euroopasta ja Aasiasta. Eurostat julkaisee blokin inflaatioluvut perjantaina. Alustavan luvun perusteella taloustieteilijät odottavat raportin paljastavan, että kuluttajahintaindeksi nousi huhtikuussa 2,4 prosenttiin, kun taas ydinkuluttajahinta nousi 2,7 prosenttiin.

Eurostat julkaisee myös toisen arvion BKT-luvusta torstaina. Nämä luvut vahvistavat, onko blokki poistunut taantumasta. Tuoreet tiedot osoittavat, että Ranskan ja Saksan kaltaiset maat auttavat johtamaan blokin talouden elpymistä.

Myös Yhdysvaltain dollari-indeksi reagoi Japanin uusimpiin BKT-lukuihin suunniteltu torstaiksi. Raportti vahvistaa, että maailman neljänneksi suurin talous upposi tekniseen taantumaan ensimmäisellä neljänneksellä.

Nämä luvut ovat tärkeitä, koska Yhdysvaltain dollariindeksi koostuu useista valuutoista, kuten eurosta ja Japanin jenistä.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
USD Yhdysvallat Forex Indeksit