Nion osakekurssiennuste: paluu voi olla eeppinen

Ohi:
päälle May 16, 2024
Listen
  • Nion osakekurssi on pudonnut yli 92 % tämän vuoden korkeimmasta pisteestä.
  • Yhtiö tuo markkinoille Onvon, uuden Model Y- ja Rav 4 -kilpailijan.
  • Sen osake on muodostanut laskevan kiilakuvion viikkokaaviossa.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Nion (NYSE: NIO) osakekurssi on romahtanut voimakkaasti tänä vuonna, kun sähköajoneuvoteollisuudesta on tullut myrkyllinen joutomaa. Se on pudonnut yli 41,2 % tänä vuonna ja yli 92 % vuoden 2021 korkeimmasta tasosta. Myös muut kiinalaiset sähköautoyritykset, kuten Li Auto ja XPeng, ovat pudonneet.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Niolla on edessään monia haasteita

Copy link to section

Nion osakekurssi on romahtanut rajusti viime vuosina, kun ala on kohdannut lukuisia haasteita. Suurin ongelma mielestäni on, että sähköajoneuvoala on erittäin kyllästynyt yli 100 yrityksen kanssa, jotka haluavat saada osuuttaan.

Tämän seurauksena useimmat yritykset, Nio mukaan lukien, ovat joutuneet alentamaan ajoneuvojen hintoja kilpaillakseen, mikä on vaikuttanut sen voittomarginaaleihin. Tämä suuntaus todennäköisesti jatkuu lähivuosina, kunnes ajoneuvojen hinnat alkavat nousta.

Lisäksi pelätään jatkuvasti, että Kiina kyllästää ajoneuvoteollisuuden, kuten se teki teräs- ja aurinkoenergiasektorilla. Tästä seuraa, että useimmat maat kamppailevat edelleen kilpaillakseen näillä aloilla.

Viime aikoina ollaan huolissaan siitä, pystyvätkö Nio ja muut kiinalaiset sähköajoneuvot kilpailemaan Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Juuri tällä viikolla Joe Biden ilmoitti, että kiinalaisista sähköautoista peritään 105 prosentin tariffi ja Euroopan odotetaan vastaavan sen maksuilla.

Yhdysvallat ja Eurooppa ovat syyttäneet Kiinaa epäreilusta kilpailusta myöntämällä teollisuudelle miljardeja dollareita tukia. Kiina puolestaan on pilkannut Yhdysvaltoja ja Eurooppaa deindustrialisaatiosta ja biljoonien dollarien käyttämisestä ulkomaisiin sotiin.

Silti on merkkejä siitä, että Niolla menee vaatimattoman hyvin, mikä selittää miksi JPMorgan on kääntynyt nousuun. Sen liikevaihto kasvoi 6,5 % viimeisellä neljänneksellä 2,4 miljardiin dollariin, kun bruttokate oli 7 %.

Nio on myös tehostamassa taisteluaan Teslaa vastaan lanseerattuaan Onvon, ajoneuvon, jonka se pyrkii kilpailemaan Model Y:n ja Toyota Rav4:n kanssa. Ajoneuvo myydään 30 400 dollarilla, mikä on halvempaa kuin Model Y, joka alkaa 34 000 dollarista.

Nio ja muut kiinalaiset yritykset katsovat myös Euroopan ja Yhdysvaltojen ulkopuolelle. Monet heistä kohdistavat maihin, kuten Venäjän, joista useimmat länsimaiset tuotemerkit ovat poistuneet. Se tarkastelee myös Lähi-itää, joka on nopeimmin kasvava alue. Arabiemiirikuntien yksikkö teki suuren investoinnin Nioon vuonna 2023.

Nion osakekurssiennuste

Copy link to section
nio stock

TradingView:n Nio-kaavio

Viikkokaaviossa näemme, että Nion osakkeen hinta oli huipussaan 67 dollarissa vuonna 2021 ja on nyt pudonnut noin 5,30 dollariin. Se leijuu nyt ratkaisevan tukitason yläpuolella 1,57 dollarissa, alimmalla tasollaan vuonna 2019.

Nio on pysynyt kaikkien liukuvien keskiarvojen alapuolella. Mikä tärkeintä, Nio on muodostanut putoavan kiilakuvion, jonka olen osoittanut oranssilla. Useimmissa tapauksissa tämä on yksi nousevimmista kaaviokuvioista markkinoilla. Erityisesti se on nyt saavuttanut yhtymätason, mikä tarkoittaa, että osake voi nousta äskettäin. Tämä on sama kuvio, jonka AMC ja GameStop muodostivat ennen tämän viikon nousua, kuten kirjoitin tänne ja täällä .

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Ad

Kaipaatko helposti seurattavia krypto-, forex- ja osakekauppaa koskevia signaaleja? Yksinkertaista treidaamista kopioimalla ammattitreidaaja-tiimiämme. Johdonmukaiset tulokset. Rekisteröidy tänään osoitteessa Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Markkina-analyysi Osakkeet Tuotanto