Faraday Future -osakkeet päihittävät Teslan: onko se hyvä ostos?

Ohi:
päälle May 20, 2024
Listen
  • Faraday Futuren osake on hypännyt yli 50 % tänä vuonna.
  • Tesla on pudonnut lähes 30 prosenttia pelkästään tänä vuonna.
  • Faraday Future on suurten haasteiden edessä, kun sen kassapoltto jatkuu.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Faraday Future Intelligent Electricin (NASDAQ: FFIE) osakekurssi voittaa Teslan tänä vuonna, kun meemivimmo saa voimaa. Se nousi yli 95 % ennen myyntiä, kun se on noussut yli 8 000 % tämän vuoden alimmalta tasoltaan. Sen markkina-arvo on noussut yli 43 miljoonaan dollariin.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Erityisesti Faraday Future -osakkeet ovat nousseet yli 50 % tänä vuonna ohittaen Teslan, joka on pudonnut lähes 30 %. Se on myös päihittänyt muita suosittuja sähköajoneuvoja valmistavia yrityksiä, kuten Rivian, Mullen Automotive ja Lucid Motors.

TSLA vs FFIE

Faraday Future on edelleen vaikeuksissa

Copy link to section

Faraday Future -yhtiön osakkeet ovat nousseet viime viikolla alkaneen jatkuvan meemiosakkeen villityksen vuoksi. Tuolloin useimmat meemiyritykset, kuten GameStop, AMC ja Blackberry, hyppäsivät jyrkästi lyhyen puristuksen vahvistuessa.

Faradayn esitys on tapahtunut suuren volyymin ympäristössä. Sen volyymi hyppäsi perjantaina yli 125 miljoonaan dollariin torstain 113,7 miljoonasta dollarista. Keskimääräinen volyymi viimeisen viiden päivän aikana oli 441,3 miljoonaa dollaria, mikä on enemmän kuin edelliset 97,2 miljoonaa dollaria.

Nykyinen meemien pörssiviha ei pelasta Faraday Futurea, yritystä, joka polttaa huomattavia summia rahaa. Se on jo polttanut yli 3 miljardia dollaria vuosien varrella, ja sen taseessa on rajoitetusti käteistä jäljellä taseessa.

Sen viimeisin talousraportti osoitti, että sillä oli alle 9 miljoonaa dollaria käteistä. Suurin osa sen lyhytaikaisista varoista oli asiakkaiden talletuksia, 62,5 miljoonaa dollaria. Samaan aikaan Faraday Futuren nettotappio oli yli 78 miljoonaa dollaria kolmannella neljänneksellä, kun se vuonna 2022 oli 113 miljoonaa dollaria.

Faraday jatkaa tappiollista jonkin aikaa, mikä tarkoittaa, että sen on hankittava lisää pääomaa jossain vaiheessa. Muut sähköajoneuvoyritykset, kuten Rivian, Lucid ja VinFast, menettävät edelleen miljoonia dollareita neljännesvuosittain ajoneuvojen toimittamisen aloittamisen jälkeen.

Faradayn haasteena on, että sen osakkeiden arvostus on edelleen pieni, koska sen markkina-arvo on alle 50 miljoonaa dollaria jopa osakekurssin nousun jälkeen.

Meemivarastot putoavat aina

Copy link to section

Lisäksi historia osoittaa, että meemiosakkeet eivät nouse ikuisesti. GameStop hyppäsi 120,70 dollariin vuonna 2021 ja putosi sitten 10 dollariin. Viime viikolla se hyppäsi yli 60 dollariin ja putosi sitten noin 20 dollariin. Vastaavasti AMC hyppäsi lähes 400 dollariin vuonna 2021, ja sitten siitä tuli äskettäin penniäkään.

Siksi uskon, että monet kauppiaat jäävät pitämään laukkua, koska Faraday Future -yrityksen tulevaisuus on edelleen vaarassa. Lisäksi tiedot osoittavat, että sähköajoneuvoteollisuudella ei mene hyvin. Li Auto, yksi Kiinan vahvimmista yrityksistä, julkaisi heikot taloudelliset tulokset heikkouden voimistuttua.

Tesla ( NASDAQ: TSLA ) puolestaan käy läpi myllerryksen, kun sen myynti romahtaa. Se on kuitenkin edelleen suosituin sähköajoneuvomerkki maailmanlaajuisesti ja ansaitsee miljardeja dollareita tuloja ja voittoja. Sen liikevaihto laski 21,3 miljardiin dollariin viimeisellä vuosineljänneksellä, kun sen nettovoitto oli 1,1 miljardia dollaria.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Markkina-analyysi Osakkeet Tuotanto