Nikola osake nousee toimitusjohtajana, Stephen Girsky ostaa dipin: pitäisikö sinun?

Ohi:
päälle May 24, 2024
Listen
  • Stephen Girsky, Nikolan toimitusjohtaja, on ostanut miljoona osaketta.
  • Tämä on merkki siitä, että hän luottaa yritykseen, kun se alkaa toimittaa ajoneuvoja.
  • Nikola on korkean riskin ja korkean tuoton sijoitus.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Nikolan ( NASDAQ: NKLA ) osakekurssi nousi hieman tiistaina ja keskiviikkona, kun yhtiön toimitusjohtaja osti laskun. Se nousi yli 2 % tiistaina ja on noussut yli 3 % ennen myyntiä. Silti se on lähes 100 % alle kaikkien aikojen huippunsa.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Stephen Girsky ostaa Nikolan osakedipin

Copy link to section

Tällä viikolla julkistetut taloudelliset tiedot osoittivat, että Stephen Girsky laittaa rahansa sinne, missä suu on. Hän ilmoitti hankkineensa miljoona osaketta yli 450 miljoonan dollarin arvosta. Tämä osto nosti hänen liikkeeseen laskettujen osakkeidensa yhteensä yli 7,2 miljoonaan (3,9 miljoonaa dollaria).

Se oli ensimmäinen kerta, kun sisäpiiriläinen osti Nikolain osakkeita pitkään aikaan. 5 sisäpiiriläistä on myynyt osakkeita viimeisen 12 kuukauden aikana. Lisäksi kaikki sisäpiiriläiset omistavat vain 0,74 % yrityksestä, mikä on pieni luku muihin yrityksiin verrattuna.

Girskyn osto tapahtui aikana, jolloin yritys lisää vetyautojensa tuotantoa. Viimeisen vuosineljänneksen loppuun mennessä se oli valmistanut ja toimittanut 75 kuorma-autoa asiakkaille Yhdysvalloissa.

Yhtiöllä on jatkossa merkittäviä riskejä. Se menettää edelleen miljoonia dollareita jatkaessaan valmistusta. Tuoreimmat tulokset osoittivat, että sen kokonaisnettotappio supistui 147 miljoonaan dollariin.

Nikola joutuu siksi hankkimaan lisäpääomaa, jos tappiollinen kehitys jatkuu. Se päätti viimeisen vuosineljänneksen 345 miljoonalla dollarilla käteisellä ja vastaavilla, kun vuoden 2023 viimeisen neljänneksen 464 miljoonaa dollaria oli vähemmän.

Nikola osakekaavio

Polttokennoteknologia on riskialtista

Copy link to section

Toinen haaste on vetyautojen kysynnän pysyminen vaimeana vielä jonkin aikaa. Nämä kuorma-autot ovat kalliimpia kuin dieselautot, HYLA-kuorma-autolla yli 350 000 dollaria. Nikola käyttää yli 679 000 dollaria valmistukseen, mikä on kestämätöntä.

Näiden kuorma-autojen ostokustannukset ovat jopa perinteisiä kuorma-autoja kalliimpia, vaikka sovellettaisiin valtion ja liittovaltion tukia. Lisäksi vetyauton polttoaineen käyttö maksaa kolme kertaa verrattuna dieselautoon Yhdysvalloissa.

Mikä tärkeintä, Zero Emission Fuel Cell (ZEFC) -polttoaineen korjaus ja huolto on kalliimpaa kuin dieselautot, koska teknikoiden määrä on vähän pieni. Siksi analyytikot uskovat, että Nikola kohtaa enemmän vastatuulta kuin myötätuulta.

Stephen Girskyn osto on todennäköinen, koska hän odottaa yhtiön liikevaihdon kasvun jatkuvan. Analyytikot odottavat yrityksen liikevaihdon nousevan 121 miljoonaan dollariin tänä vuonna ja 421 miljoonaan dollariin vuonna 2025.

Onko siis turvallista ostaa Nikola-osakedippi? Uskon, että Nikola on riskialtis ja korkeapalkkainen yritys. Suurin riski on silloin, kun yritys romahtaa ja menee konkurssiin. Vaihtoehtona se nousee johtavaksi toimijaksi nopeasti kasvavalla toimialalla ja kasvattaa jatkuvasti markkinaosuuttaan.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Markkina-analyysi Osakkeet Tuotanto