NZD/USD-ennuste Uuden-Seelannin vahvojen taloustietojen keskellä

Ohi:
päälle May 24, 2024
Listen
  • RBNZ teki keskiviikkona järjettömän korkopäätöksen.
  • Uusi-Seelanti julkaisi vahvat vähittäismyynti- ja kauppaluvut.
  • Fed ja RBNZ ovat vihjailleet, että ne voisivat nostaa korkoja uudelleen.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Uuden-Seelannin dollari, joka tunnetaan myös nimellä kiivi, oli tällä viikolla valokeilassa, kun kauppiaat seurasivat maan tärkeimpiä tapahtumia. NZD/USD- pari kävi perjantaina 0,6097:ssä, muutaman pisteen alle tämän viikon korkeimman 0,6150:n.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

RBNZ ja tärkeimmät taloudelliset tiedot

Copy link to section

NZD/USD-pari oli valokeilassa sen jälkeen, kun Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) piti keskiviikkona haukkamaisen tauon. Se jätti korkotason ennalleen 5,50 prosenttiin ja varoitti olevansa valmis nostamaan korkoja, jos inflaatio pysyy korkealla tasolla. Kuvernööri vihjasi myös, että korot pysyvät korkeammalla pidempään.

Pari reagoi myös odotettua vahvempiin vähittäismyyntilukuihin. Tilastokeskuksen mukaan vähittäismyynti kasvoi ensimmäisellä neljänneksellä 0,5 %, mikä ylitti mediaaniarvion 0,3 %:n laskusta. Myynnin määrä oli laskenut 1,9 % edellisellä neljänneksellä.

Myös vähittäiskaupan ydinmyynti elpyi 0,4 % ylittäen mediaaniarvion 0,0 %. Se oli pudonnut 1,6 % viimeisellä neljänneksellä, mikä osoitti, että taloudella menee suhteellisen hyvin.

Toinen perjantaina julkaistu raportti vahvisti tämän näkemyksen. Tilastokeskuksen mukaan Uuden-Seelannin vienti kasvoi maaliskuun 6,38 miljardista dollarista 6,42 miljardiin dollariin huhtikuussa. Tuonti kasvoi 5,9 miljardista dollarista 6,3 miljardiin dollariin, mikä johti 91 miljoonan dollarin kauppataseen ylijäämään.

NZD/USD-pari reagoi myös perjantaina julkaistuun Federal Reserve -pöytäkirjaan. Nämä pöytäkirjat paljastivat, että useimmat viranomaiset olivat huolissaan maan inflaation tilasta.

Tämän seurauksena jotkut näistä jäsenistä harkitsivat korkojen nostamista kokouksessa. Siksi, vaikka Fed ei nosta korkoja, useimmat analyytikot uskovat, että ne pysyvät korkeammalla pidempään, koska inflaatio pysyy 2 prosentin tavoitteen yläpuolella.

NZD/USD tekninen analyysi

Copy link to section
NZD/USD

TradingView:n NZD/USD-kaavio

Päiväkaavio näyttää, että NZD:n ja USD:n välinen kurssi on ajautunut ylöspäin muutaman viime viikon aikana. Se on noussut alimmasta 0,5850:sta yli 0,6100:aan ja leijuu lähellä korkeinta heilahteluaan 15. maaliskuuta.

50 päivän ja 25 päivän eksponentiaaliset liukuvat keskiarvot (EMA) ovat muodostaneet nousevan risteyksen, joka on suosittu merkki. Se on myös muodostanut nousevan viirikuvion, suosittu positiivinen merkki. MACD-osoitin on siirtynyt neutraalipisteen yläpuolelle.

Tästä syystä parin näkymät ovat nousujohteiset, ja alkutaso on 0,6150, korkein piste tällä viikolla. Tauko tämän tason yläpuolella osoittaa lisää voittoja, ja katsottava avaintaso on 0,6215 (8. maaliskuuta).

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

NZD USD Forex Markkina-analyysi