USD/GHS Ghana Cedin näkymät

Ohi:
päälle May 27, 2024
Listen
  • Ghanan keskuspankki antaa korkopäätöksensä maanantaina.
  • Ekonomistit odottavat keskuspankin jättävän korot ennalleen.
  • Ghanan cedi on pudonnut ennätyksellisen alas ennen päätöstä.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Ghanan cedi jatkoi vapaata pudotustaan tällä viikolla, kun sijoittajat keskittyivät Ghanan keskuspankin (BoG) päätöksen ja Federal Reserven toimiin. USD/GHS- valuuttakurssi nousi ennätyskorkealle 14,55:een, korkeammalle kuin tammikuun avauskurssi 11,80. Cedi on pudonnut lähes 200 % viimeisen viiden vuoden aikana, mikä tekee siitä yhden maailman huonoimmin tuottavista valuutoista.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Ghanan keskuspankin päätös

Copy link to section

Valuuttaromahdus on kiihtynyt sen jälkeen, kun Ghanasta tuli ensimmäinen maa, joka jätti velkasitoumusnsa maksamatta Covid-19-pandemian aikana. Siitä lähtien maa on työskennellyt IMF:n kanssa järjestääkseen uudelleen suurimman osan velkastaan. Maa allekirjoitti äskettäin yhteisymmärryspöytäkirjan (MoU) 5,4 miljardin dollarin velkojen uudelleenjärjestelystä.

Ghanan cedin seuraava tärkeä katalysaattori on Ghanan keskuspankin korkopäätös, joka on määrä tehdä maanantaina. Useimmat ekonomistit odottavat pankin jättävän koron ennalleen 29 prosenttiin kolmatta kokousta peräkkäin. Korkeampia korkoja tarvitaan hillitäkseen inflaatiota, joka on pysynyt viime kuukausina yli 25 prosentissa.

Ghanan cedi on myös romahtanut heikompien kaakaotulojen vuoksi, vaikka hyödyke on noussut ennätyskorkealle. Tiedot osoittavat, että kaakaotulot putosivat lähes 50 % vuoden neljän ensimmäisen kuukauden aikana lähes 600 miljoonaan dollariin.

Siksi on epäselvää, toipuuko Ghanan cedi, kun IMF alkaa maksaa yli 360 miljoonaa dollaria kesäkuussa. Aiemmin olemme nähneet joidenkin valuuttojen, kuten Pakistanin rupian ja Kenian shillin, elpyvän, kun IMF aloittaa maksut.

USD/GHS

USD/GHS-kaavio

Hawkish Federal Reserve

Copy link to section

Keskeinen tekijä, joka voi vaikuttaa Ghanan cediin – ja muihin kehittyvien markkinoiden valuuttoihin – on Federal Reserve. Useimmat analyytikot ovat alkaneet muuttaa näkemyksiään Fedin suhteen sen jälkeen, kun viimeaikaiset talousluvut paljastivat, että inflaatio oli tulossa odotettua korkeammaksi.

JPMorganin Jamie Dimon varoitti viime viikolla antamassaan lausunnossa, että Fed voi jopa nostaa korkoja, jos inflaatio pysyy vakaana. Samaan aikaan Goldman Sachsin analyytikot sanoivat, että pankki alkaa laskea korkoja syyskuussa, kun taas sen toimitusjohtaja David Solomon sanoi, ettei hän näe tarvetta leikkaukselle tänä vuonna.

Korkeammat korot Yhdysvalloissa ovat usein huono asia kehittyville ja kehittyville markkinoiden valuuteille niiden riskien vuoksi. Sijoittajat uskovat, että sijoittaminen Yhdysvaltain dollarin omaisuuteen tuona aikana on turvallisempi veto.

Siksi arvioni on, että USD/GHS-vaihtokurssi vetäytyy avaintukeen klo 14.06 (marraskuun 2022 huippu) ja jatkaa sitten härkäjuoksua.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

USD Forex Markkina-analyysi