USD ZiG:lle: Miten Zimbabwen kulta kehittyy?

Ohi:
päälle May 27, 2024
Listen
  • Zimbabwen kultavaluutta käy hyvin lähes kaksi kuukautta lanseerauksen jälkeen.
  • IMF on suhtautunut myönteisesti siirtymiseen RTGS-dollarista ZiG:hen.
  • Valuuttaan kohdistuu merkittäviä riskejä tulevina vuosina.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

USD:n ja ZiG:n välinen kurssi pysyy vakaana, kun Zimbabwen hallitus toivoo valuutan säilyttävän vakautensa pitkällä aikavälillä. Zimbabwen keskuspankin verkkosivuilla olevat viralliset tiedot osoittavat, että osto- ja myyntihinnan keskiarvo on siirtynyt 13,22:een, lähellä huhtikuun aloituspistettä.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Zimbabwe ZiG pysyy vakaana

Copy link to section

Tämä vakaus on tapahtunut aikana, jolloin hallitus on ryhtynyt vakuuttamaan sijoittajille, yrityksille ja kansainvälisille instituutioille, että valuutta pysyy hyvin. Se on sulkenut pois rahan painamisen valtion menojen rahoittamiseen, koska sitä syytettiin hyperinflaatiosta, joka tuhosi muut valuutat.

Hallitus on myös luvannut jatkaa kulta- ja dollarivarantojensa lisäämistä, jotka alkoivat 2,5 tonnista ja 100 miljoonasta dollarista. Äskettäisessä lausunnossaan keskuspankin varapääjohtaja Innocent Matshe sanoi, että nämä varannot ovat nousussa. Zimbabwen kultavarannot tulevat maan kaivostoiminnasta.

Lisäksi hallitus on ilmoittanut julkaisevansa uusia sääntöjä, jotka saavat yritykset käyttämään virallista ZiG-vaihtokurssia. Tällä toimenpiteellä pyritään estämään mustan pörssin ekosysteemi, jota osittain syytettiin muiden valuuttojen viimeaikaisista romahtamisesta.

Toinen hallituksen toteuttama toimenpide on se, että se muuntaa vuosibudjetin heijastamaan ZiG-valuuttaa. Valtiovarainministeri Mthuli Ncube sanoi tuolloisessa lausunnossaan:

“Tämä on valuuttakurssikäännös päivän päätteeksi. Se on vain siirtymistä valuutasta toiseen. Meidän on käytettävä markkinahintaan merkittyä valuuttakurssia varmistaaksemme, että voimme sovittaa nämä tulot ja menot todelliseen budjettiin.”

Zimbabwen keskuspankki julkaisee myös virallisen valuuttakurssin verkkosivuillaan avoimuuden lisäämiseksi.

IMF toivottaa Zimbabwe ZiG:n tervetulleeksi riskien keskellä

Copy link to section

IMF on suhtautunut myönteisesti ZiG:n käyttöön Zimbabwen taloudessa ja aikoo nyt lähettää valtuuskunnan arvioimaan sen suorituskykyä.

Silti, kuten olen aiemmin varoittanut, ZiG on riskialtis valuutta, jonka tulevaisuus on epävarma, koska sen vakautta on vaikea ylläpitää. Kuten olemme aiemmin nähneet, valuutan sidonnaisuuden ylläpitäminen on yksi vaikeimmista asioista.

Yhdysvallat lopetti dollaristandardinsa 1970-luvulla, kun Richard Nixon käsitteli korkeaa inflaatiota ja valuutan vaihtamisen kullaksi haasteita. Viime aikoina Hongkong on käyttänyt miljardeja dollareita säilyttääkseen sitoumuksensa Yhdysvaltain dollariin. Sama pätee muihin dollariin sidottuihin maihin, kuten Qatar ja Bahrain.

Lisäksi analyytikot varoittavat, että täysin sidoksissa tapahtuva siirtyminen kestää kauemmin, koska Zimbabwessa vallitsi Yhdysvaltain dollari, jossa useimmat ihmiset siirtyivät Yhdysvaltain dollariin. Mikä tärkeintä, on epäselvää, kuinka hallitus rahoittaa kokonaan budjettinsa käyttämällä ZiG:tä, jonka arvo on alle 300 miljoonaa dollaria.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

Forex Markkina-analyysi