Yhdysvaltain dollariindeksi (DXY) ennustaa Yhdysvaltain PCE:n inflaatiotietoja

Ohi:
päälle May 30, 2024
Listen
  • Yhdysvaltain dollariindeksi (DXY) on elpynyt viimeisen kahden päivän aikana.
  • Nousu kiihtyi, kun Yhdysvallat julkisti vahvat kuluttajien luottamusta koskevat tiedot.
  • Painopiste siirtyy nyt tuleviin PCE-inflaatiolukuihin.

Seuraa Invezziä TelegraminTwitterin ja Google Uutiset kautta saadaksesi välittömiä päivityksiä >

Yhdysvaltain dollari- indeksi (DXY) on tehnyt voimakkaan paluun sijoittajien asettuessa korkeampaan pidempään -ympäristöön. Se nousi yli 105 dollariin tämän viikon alimmasta 104,10 dollarista. Se on noussut useimpia valuuttoja, kuten euroa, puntaa, Japanin jeniä ja Sveitsin frangia vastaan, vastaan.

Etsitkö signaaleja ja hälytyksiä ammattimaisilta kauppiailta? Rekisteröidy Invezz Signals™ -palveluun ILMAISEKSI. Kestää 2 minuuttia.

Yhdysvaltain PCE:n inflaatiotiedot edessä

Copy link to section

Yhdysvaltain dollariindeksi nousi sen jälkeen, kun Conference Boardin raportti paljasti, että kuluttajien luottamus hyppäsi jyrkästi tässä kuussa. Se nousi 102:een, mikä on ensimmäinen kuukausittainen nousu tämän vuoden helmikuun jälkeen.

Kuluttajien luottamus on yksi tärkeimmistä indikaattoreista, koska heidän kulutuksensa muodostavat suurimman osan taloudesta. Erittäin luottavaiset kuluttajat kuluttavat enemmän, vauhdittavat talouskasvua ja johtavat korkeampaan inflaatioon.

Seuraava tärkeä Yhdysvaltain dollari-uutinen on tulevat Yhdysvaltain BKT- luvut. Taloustieteilijät odottavat tietojen osoittavan, että talous kasvoi 1,6 % ensimmäisellä neljänneksellä, mikä on jyrkkä lasku neljännen neljänneksen 3,6 %:n kasvusta.

Näillä luvuilla on vähäinen vaikutus Yhdysvaltain dollariin, koska ne ovat toinen arvio. Siksi kauppiaat keskittyvät tuleviin henkilökohtaisten kulutusmenojen (PCE) inflaatiolukuihin.

Ekonomistit uskovat, että pää- ja ydin-PCE-luvut pysyivät vakaina huhtikuussa. Mediaaniarvio on, että nämä kaksi hidastuivat huhtikuussa 0,3 prosenttiin ja 0,2 prosenttiin äitien perusteella. Vuositasolla näiden kahden luvun odotetaan hidastuvan 2,6 prosenttiin ja 2,7 prosenttiin.

PCE-luvut ovat parempia inflaatioindikaattoreita kuin kuluttajahintaindeksi (CPI), koska se tarkastelee kaupunki- ja maaseutupaikkoja. Toisaalta kuluttajahintaindeksi tarkastelee hintamuutoksia kaupunkialueilla.

Dollari on noussut, kun sijoittajat odottavat Federal Reserven jättävän korot korkeammalle pidemmäksi aikaa. JP Morganin James Dimon ja Goldman Sachsin David Solomon eivät näe Fedin laskevan korkoja tänä vuonna. Tämä yhdessä heikkojen Treasuries-huutokauppamarkkinoiden kanssa selittää, miksi Yhdysvaltain joukkolainojen tuotot ovat hypänneet.

Tulevat Euroopan inflaatioluvut ovat toinen mahdollinen katalysaattori Yhdysvaltain dollariindeksille. Ekonomistit odottavat raportin osoittavan, että blokin kuluttajahintaindeksi nousi 2,4 prosentista 2,5 prosenttiin, kun taas ydinkuluttajahinta nousi 2,7 prosenttiin. Nämä luvut tulevat, kun EKP valmistautuu laskemaan korkoja ensi viikolla.

Yhdysvaltain dollarin indeksiennuste

Copy link to section
US dollar index

TradingView:n DXY-kaavio

Kääntyessämme päiväkaavioon näemme, että DXY-indeksi on elpynyt ja siirtynyt 105 dollarin psykologisen tason yläpuolelle. Tämä elpyminen tapahtui sen jälkeen, kun indeksi löysi vahvan tuen sinisellä näkyvän nousevan kanavan alapuolelta.

Indeksi on myös ylittänyt 50 päivän ja 25 päivän eksponentiaaliset liukuvat keskiarvot (EMA), kun taas suhteellinen voimaindeksi (RSI) on noussut neutraalin pisteen yläpuolelle. Siksi indeksin näkymät ovat kohtalaisen nousujohteiset, ja seuraavaksi katsottava piste on 106,5 dollarissa, joka on tämän vuoden korkein heilahdus.

Tämä artikkeli on käännetty englannista tekoälytyökalujen avulla, minkä jälkeen paikallinen kääntäjä on oikolukenut ja muokannut sen.

USD Yhdysvallat Forex Indeksit Markkina-analyysi