USD/CNY bereikt nieuw dieptepunt door mindering productie

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 31, 2020
  • Het USD/CNY-paar daalde tot een nieuw dieptepunt als reactie op gemengde cijfers uit China.
  • China Logistics gaf aan dat de PMI voor de verwerkende industrie 0,1 lager is.
  • Het paar daalde ook vanwege de algemeen zwakkere US-dollar.

Het USD / CNY- paar daalde toen investeerders reageerden op de gemengde PMI-cijfers voor de verwerkende industrie en de niet-verwerkende industrie uit China. Het pair handelt op 6.8481, wat een paar pips boven de low van januari op 6.8412 is. Het is de afgelopen drie maanden met meer dan 4% gedaald.

USD/CNY
USD/CNY falls as China manufacturing cools

De productieactiviteit in China koelde in augustus af

De Chinese productiesector breidde zich in augustus uit naarmate het land en de wereldeconomie weer open gingen. Volgens China Logistics bedroeg de PMI voor de verwerkende industrie in augustus 51,0, een paar punten lager dan de vorige 51,1. Hoewel de PMI daalde, ligt hij nog steeds boven de 50,0, wat betekent dat hij in augustus is uitgebreid. Analisten die door Reuters werden ondervraagd, verwachtten dat de PMI zou stijgen tot 51,2.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens China Logistics zijn de indexcijfers van nieuwe bestellingen, export, achterstanden, inkoopprijzen, werkgelegenheid en productie in augustus gestegen. Aan de andere kant bleven de indices van de levertijden van leveranciers ongewijzigd, terwijl de voorraden gereed product, de inkoopvolumes en de importindex in augustus daalden. Dit was een teken dat bedrijven nog steeds voorzichtig zijn met hun groeiende activiteiten.

Ondertussen steeg de PMI voor niet-verwerkende bedrijven tot 55,2 ten opzichte van de vorige 54,2, terwijl de samengestelde PMI steeg tot 54,5 ten opzichte van de vorige 54,1.

De productiesector van China is een lichtpuntje geweest voor de economie van het land. Nadat de PMI voor de verwerkende industrie in februari was gedaald tot een meerjarig dieptepunt van 35, heeft de industrie zich hersteld. In maart herstelde de PMI zich weer naar 52,0. Sindsdien is het in de buurt van dat bereik gestabiliseerd.

Het USD/CNY-paar daalt ook vanwege de algemeen zwakkere US-dollar. De dollarindex, die de prestaties van de dollar ten opzichte van een mandje valuta’s volgt, daalde tijdens de Aziatische sessie met 0,15%. Deze daling is waarschijnlijk het gevolg van de grote verklaring van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve. In zijn verklaring van donderdag zei hij dat de bank de tarieven nog een aantal jaren ongewijzigd laat.

Technische vooruitzichten USD / CNY

USD/CNY

De daily chart laat zien dat het USD / CNY-paar in een sterke neerwaartse trend zat sinds mei, toen t piekte op 7.1775. Het paar bevindt zich onder de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 50 dagen en 100 dagen. Het bevindt zich ook onder de Ichimoku-wolk, wat meestal een bearish beweging is. Ook is de Relative Strength Index (RSI) opgeschoven naar het oversold-niveau. Daarom lijken bears de overhand te hebben gehad, wat betekent dat de prijs waarschijnlijk zal blijven dalen. Ik vermoed echter dat het paar enige steun zal vinden op 6.8400, het laagste niveau dit jaar.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld