GBP/USD daalt na indrukwekkende cijfers in de VS.

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 3, 2020
  • Het GBP/USD paar daalde vandaag als reactie op indrukwekkende cijfers uit de VS.
  • ADP toonde aan dat de particuliere sector in de VS meer dan 428.000 banen toevoegde.
  • Ook bleek dat alle autoverkopen in de VS zijn gestegen tot 3,56 miljoen.

Het GBP / USD paar daalt met meer dan 0,30%, aangezien beleggers reageren op de waarschijnlijkheid van een V-vormig herstel in de Verenigde Staten. Het handelt op 1.3345, wat lager is dan het hoogste punt van gisteren op 1.3485.

GBP/USD
Stronger US dollar pushes GBP/USD lower

Amerikaanse dollar stijgt na sterke cijfers over de werkgelegenheid

Volgens de laatste economische gegevens neemt de kans op een V-vormig herstel in de Verenigde Staten toe. Gisteren toonden gegevens van Markit en ISM aan dat de PMI voor de verwerkende industrie steeg tot respectievelijk 53,1 en 56,0. De toename van de productieactiviteit vond plaats, zelfs toen het aantal gevallen van coronavirus in de VS bleef stijgen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

En vandaag toonden gegevens van het ADP Research Institute aan dat de economie in augustus meer dan 428.000 banen heeft toegevoegd. Dat was meer dan de 212.000 banen die in de voorgaande maand werden gecreëerd. Desalniettemin waren de gegevens zwakker dan de 950k die analisten hadden verwacht.

Volgens ADP creëerden grote bedrijven met meer dan 500 werknemers meer dan 298.000 banen, terwijl middelgrote bedrijven 79.000 banen creëerden. Kleine bedrijven met minder dan 50 werknemers creëerden meer dan 52.000 banen. In totaal creëerde de dienstensector meer dan 389.000 banen, terwijl de goederenproducerende sector 40.000 banen toevoegde.

Deze cijfers boden een glimp van wat er vrijdag zal gebeuren, wanneer de Arbeidsafdeling de officiële cijfers vrijgeeft. Analisten van Reuters verwachten dat de economie in augustus meer dan 1,4 miljoen banen heeft toegevoegd. Ze verwachten ook dat het werkloosheidspercentage zal dalen tot 9,8%, terwijl het gemiddelde uurloon met 4,5% zal stijgen.

Ondertussen toonden andere gegevens die vandaag zijn vrijgegeven aan dat er in augustus in totaal meer dan 3,56 miljoen auto’s in de VS zijn verkocht. Dat was hoger dan de 3,5 miljoen die in juli werden verkocht. Alle truckverkopen stegen tot 11,3 miljoen.

Britse gegevens ook indrukwekkend

Het GBP / USD paar daalt zelfs na indrukwekkende cijfers uit het VK. Eerder op de dag lieten gegevens van de Landelijke Maatschappij zien dat de huizenprijsindex in augustus met 3,7% is gestegen. Dat was hoger dan de 2,0% die analisten hadden verwacht en de 1,5% van vorige maand. De prijzen stegen maand-op-maand met 2,0%, het hoogste niveau sinds 2004.

Gisteren waren er enkele positieve gegevens uit het VK. Gegevens van Markit toonden aan dat de PMI voor de verwerkende industrie in augustus steeg tot 55,2 ten opzichte van de 53,3 van de voorgaande maand. Andere gegevens van de Bank of England toonden aan dat de hypotheekacceptatie in augustus met 66.30k toenam. De waarde van hypotheekgoedkeuringen steeg tot meer dan £ 2,70 miljard van de vorige £ 2,39 miljard.

Later vandaag zal het GBP / USD paar reageren op fabrieksordergegevens van de VS en het beige boek van de Fed.

GBP/USD technische analyse

GBP/USD
GBP/USD technische analyse

De dagelijkse grafiek laat zien dat het GBP / USD paar de afgelopen maanden een sterke opwaartse trend heeft doorgemaakt. Het handelt nu op 1.3350, wat iets lager is dan het hoogste punt van gisteren op 1.3485. De prijs blijft boven de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 50 dagen en 100 dagen. Het is ook iets boven de belangrijke steun op 1.3200. Daarom vermoed ik dat de prijs waarschijnlijk zal blijven dalen als beren proberen het volgende ondersteuningsniveau op 1.3300 te testen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld