OFGEM onthult boete van £ 2,1 miljoen aan SSE plc

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 3, 2020
  • OFGEM onthult een boete van £2,1 miljoen aan SSE plc.
  • SSE plc kreeg 30% korting op de aanvankelijk verwachte boete.
  • Het energiebedrijf investeerde £ 580 miljoen in het Viking Wind Farm.

In een aankondiging op donderdag onthulde de Britse energieregulator SSE plc (LON: SSE) een £ 2,1 miljoen boete te hebben opgelegd, omdat het in Perth gevestigde bedrijf er niet in slaagde om op tijd informatie over zijn toekomstige opwekkingscapaciteit te publiceren. SSE lanceerde in augustus ook een handelsplatform voor grote energieverbruikers om een nieuwe bron van inkomsten te creëren voor het balanceren van vraag en aanbod.

De aandelen van het bedrijf gingen donderdag ongeveer 1% omhoog. SSE plc wisselt nu van hand tegen £ 12,65 per aandeel, wat zich vertaalt in een daling van ongeveer 15% jaar tot nu toe op de aandelenmarkt. Eind maart, toen de impact van COVID-19 op zijn hoogtepunt was, was het aandeel gedaald tot slechts £ 10,72 per aandeel. Lees meer over hoe mensen geld verdienen op de aandelenmarkt.

SSE kreeg 30% korting op de boete

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens OFGEM (energieregulator) kan de inbreuk op de openbaarmaking die wordt toegeschreven aan Fiddler’s Ferry-centrale een aanzienlijke invloed hebben op de groothandelsprijzen voor elektriciteit in het Verenigd Koninkrijk. De generator van hernieuwbare energie erkende dat zijn recente aanpak niet voldeed aan de vereisten van de waakhond.

SSE kreeg waardering van de energieregelaar omdat ze niet te kwader trouw handelde. De opgelegde boete is bedoeld om alle spelers op de energiemarkt te waarschuwen dat er streng zal worden opgetreden bij het niet voldoen aan de eisen.

OFGEM benadrukte donderdag ook dat de medewerking van SSE tijdens het onderzoek en de vroege afwikkeling ervoor zorgde dat het in aanmerking kwam voor een korting van 30% op de oorspronkelijk verwachte boete.

SSE investeerde £ 580 miljoen in het Viking Wind Farm

De boete op SSE plc was de 1e in zijn soort.Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Europa in het algemeen. Voor het niet onthullen van informatie binnen de gestelde termijn met betrekking tot toekomstige opwekkingscapaciteit, zoals in de verordening inzake energie-integriteit en transparantie (REMIT).

Het nieuws komt maanden nadat SSE plc een aanzienlijke investering van £ 580 miljoen had gedaan in het Viking Wind Farm, dat naar verwachting de titel van het grootste onshore windpark van Groot-Brittannië zal verdienen. Het gigantische windproject dat waarschijnlijk in 2024 zal worden voltooid, zal ongeveer 400 banen creëren en in totaal 17.396 hectare beslaan.

SSE plc presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 35%. Op het moment van schrijven heeft het energiebedrijf een marktkapitalisatie van £ 13,18 miljard en een koers-winstverhouding van 31,19.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld