Nikkei 225 daalt om een uptrend van 2 maanden te doorbreken

Door:
op Sep 24, 2020
Bijgewerkt: Jun 1, 2022
Listen
  • De Nikkei 225 prijs daalde vandaag met 1,11%.
  • De nieuwe premier Suga belooft Abe's "Abenomics" monetair beleid te blijven gebruiken.
  • Prijsactie breekt onder ondersteunende trendlijn en opent de deur voor meer verliezen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Nikkei 225 daalde vandaag met 1,1% vanwege een verslechterd risicosentiment, aangezien investeerders nog steeds gefocust zijn op de richting die de nieuwe Japanse premier Yoshihide Suga zal kiezen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Fundamentele analyse: geen wijzigingen in de positie van de BoJ

Copy link to section

Suga en Haruhiko Kuroda, de gouverneur van de Bank of Japan, kwamen overeen om nauw contact te houden en het beleid te orkestreren tijdens hun eerste ontmoeting sinds Abe Shinzo’s ontslag vorige week.

De gouverneur zei dat er geen wijzigingen zijn in het standpunt van de BOJ ten aanzien van de overeenkomst die is bereikt met de administratie van de voormalige premier Abe Shinzo, die zich ertoe heeft verbonden de inflatiedoelstelling van 2% in 2013 na te streven.

“Ik heb met de premier afgesproken dat de regering en de BOJ voldoende zullen blijven communiceren en het beleid in sterke coördinatie zullen voortzetten”, zei Kuroda.

De opvolger van Shinzo, Yoshihide Suga, beloofde Abe’s “Abenomics” monetair beleid te blijven gebruiken dat een scherpe monetaire versoepeling door de centrale bank, fiscale stimuleringsmaatregelen en structurele veranderingen om de groei te stimuleren inhoudt.

“De regering en de BOJ hebben hun respectieve rollen vervuld, wat een pluspunt voor de economie bleek te zijn”, zei Kuroda, verwijzend naar de overeenkomst uit 2013. “We zullen ons beleid blijven sturen op basis van deze visie.”

Toen hem werd gevraagd naar de beweging van JPY ten opzichte van de Amerikaanse dollar, zei Kuroda dat de bank de bewegingen van de valuta liever stabiel houdt en essentiële economische omstandigheden weerspiegelt.

Terwijl de inflatiedoelstelling van 2% steeds moeilijker te bereiken wordt, heeft de Bank of Japan tijdens de beleidsbepalingsvergadering besloten om vast te houden aan haar zeer eenvoudige monetaire beleid en een reeks maatregelen in te voeren om bedrijven te helpen omgaan met de door het coronavirus veroorzaakte crisis.

Technische analyse: Nikkei 225 prijs breekt ondersteuning

Copy link to section

De Nikkei 225 prijs daalde vandaag met 1,11% en sloot de dag af op 23087,82. Hierdoor handelt de index nu 1,17% in het rood deze week, aangezien hij de laagste wekelijkse afsluiting in september dreigt te noteren.

Nikkei 225 dagelijkse grafiek (TradingView)

De daling van vandaag heeft geresulteerd in een doorbraak van de oplopende ondersteunende trendlijn (de blauwe lijn). Deze onderbreking maakt waarschijnlijk een einde aan de opwaartse trend van twee maanden, aangezien de reeks van de hogere dieptepunten nu is beëindigd. Ondersteuning binnen de week op 22.600 wordt het doelwit voor verkopers.

Samenvatting

Copy link to section

De nieuwe premier van Japan, Yoshihide Suga, en de gouverneur van de BoJ Haruhiko Kuroda zeiden dat er geen wijzigingen zullen zijn in de positie van de centrale bank. Afzonderlijk daalde de Nikkei 225-prijs vandaag met 1,1%.

Beurs Trading Tips