USD/HKD: HKD blijft sterk met beursgang Ant Financial

Geschreven door: Crispus Nyaga
september 25, 2020
  • Het USD/HKD paar bevindt zich aan de onderkant van de koppeling nu de vraag naar HKD stijgt.
  • Investeerders hebben meer dan $7 miljard naar de stad gebracht.
  • De kracht van de financiële sector heeft geholpen de ellende te compenseren.

De USD / HKD blijft op het lagere bereik van zijn valutakoppeling, aangezien investeerders optimistisch blijven over de Hongkongse dollar in de aanloop naar de beursgang van Ant Financial. Het paar handelt op 7,7500, waar het de afgelopen zes maanden was.

USD/HKD
USD/HKD heeft aan de lagere kant van zijn koppeling gehandeld voor maanden

Ant Financial IPO verhoogt de vraag naar Hong Kong dollar

Hong Kong is een omstreden stad geweest. Vorig jaar zorgden grootschalige protesten ervoor dat de economie haar eerste technische recessie in jaren beleefde. Ze belemmerden de handel, waardoor veel bedrijven verliezen rapporteerden. Dit jaar heeft de Covid-19-pandemie de zaken erger gemaakt. Uit recente gegevens blijkt dat de economie van de stad in het tweede kwartaal met 9% is gekrompen. Deze daling was erger dan de groei van het vasteland van China met ongeveer 3,2%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De onlangs aangenomen veiligheidswet van Hongkong heeft ook op verschillende manieren gevolgen gehad voor de stad. Enerzijds hebben enkele buitenlandse firma’s aangekondigd dat ze hun activiteiten zullen verplaatsen van de stad naar Singapore. Tegelijkertijd blijft de stad meer nadruk leggen op haar financiële sector.

In de afgelopen maanden hebben enkele van de belangrijkste Chinese technologiegiganten een dubbele notering in de stad gehad. Dit omvat bedrijven als Alibaba en Tencent. Bovendien zijn veel investeerders van het vasteland van China naar de stad verhuisd om de Hongkongse dollar te helpen.

De huidige rage gaat over Ant Financial, het financieringsbedrijf dat is opgericht door Jack Ma. Het bedrijf zal naar verwachting tussen de $ 30 miljard en $ 35 miljard ophalen bij zijn IPO. Dit zal het op meer dan $ 250 miljard waarderen, waardoor het een groter bedrijf wordt dan PayPal.

Volgens Nikkei Asian Review heeft de stad de afgelopen maand een instroom van meer dan $ 7,1 miljard gezien. Dit heeft ertoe bijgedragen dat het totale saldo van de HKMA op 242 miljard HK $ is gestegen, wat het hoogste is sinds september 2017. Dit getal meet de hoeveelheid geld in het banksysteem.

Vooruitzichten USD/HKD

De USD / HKD is anders dan andere valutaparen op de markt. Dat komt omdat HKMA de Hongkongse dollar aan de Amerikaanse dollar heeft gekoppeld. Dit betekent simpelweg dat het paar gewoonlijk tussen $ 7,75 en $ 7,85 schommelt. Daarom is een technische analyse niet ideaal voor het paar, aangezien de bewegingen voornamelijk het gevolg zijn van de interventies van de Hong Kong Monetary Authority (HKMA).

In de afgelopen maanden zijn er vragen geweest over de vraag of de valutakoppeling blijft gelden. In juli van dit jaar startte Kyle Bass, een beroemde hedgefondsbeheerder uit Wall Street, een weddenschap met een hoge hefboomwerking dat de VS de koppeling zou verwijderen. Als de transactie lukt, zal het fonds ongeveer 6.400% verdienen als de HKD met 40% daalt ten opzichte van de dollar.

De HKMA heeft onlangs haar interventies om de koppeling te ondersteunen echter opgevoerd. Volgens de Financial Times heeft het dit jaar meer dan 40 keer een interventie gemaakt door HK $ 132 miljard te verkopen. Dit is het hoogste bedrag dat het heeft uitgegeven om de HKD / USD binnen zijn bereik te houden.