Cardano (ADA) nadert $0,1 met een stijging van 19%

Geschreven door: Ali Raza
september 26, 2020
  • De prijs van Cardano kende een enorme stijging in juli.
  • Helaas bracht een sterke correctie de munt sinds half augustus terug naar een steun van $ 0,08.
  • ADA zag nog een stijging die het in de buurt van $ 0,1 bracht, maar haalde dit helaas niet.

De prijs van Cardano (ADA) heeft de afgelopen dagen een sterke stijging laten zien, omdat de nieuwe rally de cryptomarkt omhoog duwde. Terwijl de meerderheid van de topmunten slechts een kleine stijging kende, slaagde ADA er in de afgelopen 24 uur zelfs in om met bijna 20% te stijgen, voordat een correctie was begonnen.

Cardano in 2020

Begin 2020 zorgde voor een sterke prijsstijging voor veel verschillende cryptocurrencies, en de prestaties van Cardano tijdens deze eerste paar maanden waren behoorlijk merkbaar. Het blijft echter in de schaduw van de groei die later kwam.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Aanvankelijk begon de munt het jaar met een lage prijs van $ 0,033, maar begon op 1 januari meteen te stijgen. Tegen de tijd dat de bull-run zijn hoogtepunt bereikte rond 14 februari zat ADA op $ 0,06, wat op dat moment behoorlijk indrukwekkend was.

Half maart daalde de prijs echter onder de dieptepunten in januari en zakte naar $ 0,022. Maar het herstel begon vrij snel, en het veranderde uiteindelijk in een prijsstijging die eind juli zijn hoogtepunt bereikte.

Gedurende de volgende vier maanden, tussen half maart en eind juli, bleef ADA gewoon steeds verder groeien. Het worstelde hier en daar met weerstanden, maar slechts enkelen stopten het voor een wat langere periode. Dat is inclusief die van $ 0,08, die van $ 0,12 en ten slotte die van $ 0,145.

ADA slaagde erin om het kort te breken en bereikte zijn hoogtepunt op $ 0,15 in één keer, hoewel het snel zakte naar $ 0,145. Op dit punt hebben velen zich gehaast om (Cardano) ADA te kopen, en besloten dat de stijging het een uitstekende investering heeft gemaakt.

Helaas werd ADA tegengehouden door dit verzet tot half augustus, toen begon de daling. De correctie die volgde in de nazomer duwt de munt helemaal omlaag naar $ 0,08, de bodem die ADA slechts een paar dagen geleden bereikte.

Toen, op 24 september, duwde een sterke nieuwe stijging de munt verder omhoog, terug naar $ 0,1. Helaas heeft ADA dit niveau niet bereikt voordat er een nieuwe correctie plaatsvond, en op het moment van schrijven gaat de munt weer naar beneden.