BMA geeft Bittrex een licentie voor een crypto-beurs in Bermuda

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 1, 2020
  • Met de licentie kan Bittrex cryptodiensten aanbieden onder toezicht van BMA.
  • Volgens de premier van Bermuda laat dit zien dat Bermuda cryptovriendelijke is.
  • Bittrex Global streeft ernaar om voor eind 2020 een kantoor in Bermuda te openen.

De Bermuda Monetary Authority (BMA) heeft Bittrex Global Ltd. een volledige Klasse F Digital Assets Business Act-licentie verleend. Een persbericht onthulde dit nieuws op 30 september, waarin werd opgemerkt dat deze vergunning Bittrex Global in staat zal stellen zijn veelgeprezen crypto-exchange in of vanuit Bermuda te exploiteren onder de bevoegdheid van BMA. Naar verluidt zal het in Bermuda gevestigde bedrijf Bittrex Global ook een extra gateway bieden voor wereldwijde accounts.

Volgens het persbericht zal Bittrex Global via zijn Bermuda-hub aanvullende cryptodiensten zoals futures kunnen aanbieden. Deze stap zou echter verdere goedkeuring van de BMA vereisen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een reactie op deze ontwikkeling zei de CEO van Bittrex Global, Tom Albright:

“De hele crypto-industrie staat voor vooruit kijken. Samenwerken met de regering van Bermuda en de BMA om deel uit te maken van een andere regelgevende gemeenschap die blijft innoveren, is buitengewoon opwindend en is een belangrijke stap in het vergroten van de acceptatie van crypto’s op alle niveaus van de financiële sector. “

Een geschikte omgeving creëren voor crypto-innovatie

Volgens de premier van Bermuda, David Burt, is het een grote stap om Bittrex Global naar Bermuda te trekken. Dit komt omdat de uitwisseling een van de beste crypto-uitwisselingen ter wereld is en de beslissing om uit te breiden in Bermuda laat zien dat de benadering van het land ten opzichte van crypto aantrekkelijk is. Hij merkte verder op dat de toekomstgerichte houding van de regering van Bermuda en de BMA het land heeft gepositioneerd als een cryptovriendelijke hub. Vanwege deze vooruitstrevende vooruitzichten gelooft Burt dat Bittrex Global snel zal kunnen innoveren.

Naar verluidt komt het cryptovriendelijke standpunt van Bermuda voort uit de Digital Assets Business Act van 2018 (DABA). Deze wet biedt naar verluidt een uitgebreid raamwerk dat helpt bij het reguleren van crypto-financiële diensten. Deze omvatten de uitgifte van digitale activa, verkoop en aflossing, wisseltransacties en bewaarneming.

De voorschriften en het toezicht van DABA beschermen klanten met veeleisende vereisten voor bedrijfsbeheer, beveiliging en bewaarrisico’s. Bovendien beschermt de wet tegen internationale criminele activiteiten in lijn met de normen van de Financial Action Task Force (FATF).

Manieren smeden zodat meer mensen met Bittrex kunnen werken

Volgens Stephen Stonberg, CFO en COO van Bittrex Global, zal de oprichting van een door Bermuda gereguleerde beurs meer mensen met het bedrijf laten samenwerken om te investeren, te handelen en hun portefeuilles uit te breiden in een conforme en goed gereguleerde ruimte.

Stonberg zei;

“Veel regeringen over de hele wereld hebben hun hakken ingeslagen bij het opnemen van de wettelijke vereisten voor digitale activabedrijven en crypto, maar Bermuda is een van de leiders geweest op het gebied van innovatie op het gebied van regelgeving. De conciërgedienst van de regering van Bermuda heeft het proces van het opzetten van onze activiteiten in Bermuda naadloos gemaakt. Het hebben van één contactpunt binnen de regering om de interacties te beheren, was een verfrissende verandering van tempo.”

Na het verkrijgen van de Class F Digital Assets Business Act-licentie en met de hulp van de conciërgediensten van Bermuda, wil het managementteam van Bittrex Global zijn aanwezigheid in het land uitbreiden. Tot deze plannen behoren het openen van een kantoor in Bermuda en het inhuren van maximaal drie mensen in 2020.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld