Shenzhen werkt met China’s centrale bank om 10M digitale yuan uit te geven.

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 9, 2020
  • Shenzhen heeft een digitale RMB programma dat gericht is op het verbeteren van de digitale yuan.
  • De fondsen zullen verspreid worden onder 50.000 deelnemers.
  • Op deze manier wilt de Chinese overheid de digitale yuan promoten onder burgers.

Shenzhen, een grote stad in China heeft een digitale RMB rode envelop pilot programma dat gericht is op het bevorderen van de digitale yuan. Een rapport onthulde dit nieuws op 9 oktober, waarbij werd opgemerkt dat de gemeentelijke overheid van de stad de handen ineen had geslagen met de centrale bank van het land om 10 miljoen digitale yuan ter waarde van ongeveer 1,16 miljoen pond te distribueren. Naar verluidt is deze samenwerking ook bedoeld om de ontwikkeling van de Guangdong-Hong Kong-Macao grotere baai regio te bevorderen.

Volgens het rapport zal Shenzhen’s Luohu District deze giveaway pilot financieren, die de fondsen zal verdelen aan 50.000 ontvangers via een loterij. Om deel te nemen aan de giveaway, moeten de inwoners van Shenzhen een online applicatie invullen, die open is vanaf 9 tot 11 oktober. Het systeem zal dan loten trekken, de handtekeningenlijst bevestigen en vervolgens een sms-bericht sturen naar de winnaars. Na ontvangst van het winnende sms-bericht moeten de gelukkige deelnemers de digitale RMB-applicatie downloaden en installeren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naar verluidt zal elk van de 50.000 giften 200 renminbi waard zijn, en de ontvangers kunnen op 12 tot 18 oktober beginnen met het uitgeven van de fondsen. De fondsen zullen echter alleen besteedbaar zijn in 3.389 winkels in het Luohu District, die de digitale RMB-transformatie hebben voltooid.

Volgens de voorwaarden van de giveaway kunnen de ontvangers de ontvangen middelen niet aan een andere partij overdragen. Bovendien zullen ze niet in staat zijn om de fondsen op hun bankrekeningen terug te betalen. Bovendien moeten de gebruikers het geld voor 18 oktober uitgeven. Als ze dat niet doen, wordt het geld van hun rekeningen teruggenomen.

China’s geleidelijke streven naar digitalisering

Deze stap komt omdat de Chinese regering doorgaat met haar plannen om de digitale yuan bij haar burgers te promoten. De regering is in april van dit jaar begonnen met het project voor elektronisch betalen in digitale valuta (DCEP). Op dit moment heeft het project gesloten proeven ondergaan in negen Chinese steden. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot Shenzhen, Suzhou, Xiongan en Chengdu.

Ondanks het feit dat het DCEP project vrij nieuw is, verloopt het perfect. De gouverneur van de People’s Bank of China, Fan Yifei, onthulde dit nieuws, waarbij hij opmerkte dat de portefeuilles van de DCEP van de bank 1,1 miljard RMB ter waarde van 125 miljoen pond hadden verwerkt. Naar verluidt heeft de bank dit volume tussen april en augustus van dit jaar verwerkt. De publicatie ging verder met de mededeling dat de centrale bank van China 113.000 persoonlijke en 8.859 institutionele digitale portemonnees had geopend via het digitale yuan-programma.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld