Mitsui&Co verkoopt tegen 2030 zijn belangen in kolencentrales

Geschreven door: Wajeeh Khan
oktober 12, 2020
  • Mitsui & Co verkoopt tegen 2030 de resterende belangen in kolencentrales.
  • Het Japanse bedrijf haalt meer dan 65% van zijn winst uit metalen en energie.
  • Mitsui lanceert vóór 2025 LNG-projecten in het arctische Rusland en Mozambique.

Mitsui & Co (TYO: 8031) zei vrijdag laat dat het vastbesloten is om zijn doelstelling van netto-nulemissie tegen 2050 te halen.

Mitsui was een van de Japanse bedrijven waarin de Amerikaanse miljardair-investeerder Warren Buffett in september in totaal £ 4,6 miljard investeerde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De aandelen van het bedrijf bleven vrijdag stabiel in de premarket-handel. In latere uren gleed Mitsui & Co met meer dan 1% naar een dieptepunt in de loop van de dag van £ 13,34 per aandeel. Eind april was het aandeel gedaald tot slechts £ 10,31 per aandeel, nadat het jaar was begonnen met een veel hogere £ 14,22 per aandeel. Lees meer over het kiezen van winnende aandelen.

Mitsui haalt meer dan 65% van haar winst uit metalen en energie

In een interview zei CEO Tatsuo Yasunaga van Mitsui vrijdag:

“We hebben nog steeds belangen in kolencentrales in Indonesië, China, Maleisië en Marokko, maar ons doel is om het tegen 2030 nul te maken.”

Mitsui vertrouwt voor meer dan 65% van haar winst op haar energie- en metaalactiviteiten. Het bedrijf heeft vrijdag ook plannen uitgesproken om van olie af te wijken, wat het verder zal helpen zijn rol te spelen bij het minimaliseren van klimaatverandering. De CEO zei:

“Met de COVID-19 crisis hebben we investeringen in een paar upstream-olieovereenkomsten uitgesteld, maar onze projecten voor vloeibaar aardgas (LNG) liggen op schema.”

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Mitsui gaat LNG-projecten lanceren in arctisch Rusland en Mozambique

Het Japanse bedrijf zegt dat zijn energieactiva, via aandelenbelangen, momenteel 181 duizend olie-equivalent vaten per dag (BPD) gas en 78 duizend BPD ruwe olie bedragen. Mitsui is van plan om vóór 2025 LNG-projecten te lanceren in het arctische Rusland en Mozambique – een stap die zal resulteren in een daling van de ruwe olie aan het begin van het volgende decennium.

Yasunaga zei vrijdag ook in een verklaring:

“Hernieuwbare energie kan niet alle andere energiebronnen in één keer vervangen. Gas gaat goed samen met vluchtige hernieuwbare energie, aangezien gasgestookte elektriciteitsopwekking gemakkelijk aan en uit te zetten is.”

Hij benadrukte ook dat het bedrijf geïnteresseerd was in overschakeling op schonere energie, waaronder waterstofprojecten en offshore windparken. Op het moment van schrijven heeft het in Tokio gevestigde bedrijf een marktkapitalisatie van £ 23 miljard en een koers / winstverhouding van 9,61.