GBP/USD duikt terwijl Londen de lockdown verhoogd

Geschreven door: Crispus Nyaga
oktober 16, 2020
  • Het GBP/USD paar daalde vandaag omdat het aantal COVID-19 gevallen in het VK bleef stijgen.
  • Als reactie hierop kondigde Londen een hoger niveau van beperkingen aan.
  • Het paar kreeg enige steun van het nieuwe optimisme over de Brexit.

De GBP / USD prijs kelderde vandaag toen de markt zich zorgen bleef maken over de nieuwe strikte lockdowns in Londen. Het paar reageerde ook op nieuwe ontwikkelingen rond Brexit en de gegevens over werkloosheidsuitkeringen uit de Verenigde Staten.

GBP/USD
GBP/USD valt met stijgende COVID gevallen

Londen begint lockdowns

Het aantal gevallen van coronavirus in het Verenigd Koninkrijk is de afgelopen weken gestegen. Gisteren bevestigde het ministerie van Volksgezondheid meer dan 16.000 nieuwe gevallen, waarmee het totale aantal gevallen op meer dan 655.000 komt. Meer dan 43.000 mensen zijn aan de ziekte overleden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een verklaring eerder vandaag zei de Londense burgemeester, Sadiq Khan, dat de stad zal verhuizen naar een striktere lockdown om te voorkomen dat de ziekte zich verspreidt. Vanaf morgen wordt het Londenaren verboden om om te gaan met mensen buiten hun huishouden. Ze zullen ook worden uitgesloten van het houden van openbare evenementen.

Ondertussen vroeg de burgemeester de bewoners om zo min mogelijk verplaatsingen te maken. Tegelijkertijd mogen bars en pubs slechts tot 22.00 uur open zijn.

De nieuwe regels komen op een belangrijk moment voor de Britse economie. Uit gegevens die deze week zijn vrijgegeven, blijkt dat het werkloosheidspercentage stijgt. Deze trend zal naar verwachting toenemen naarmate de regering haar verlofprogramma afbouwt. Vandaag heeft Marstone, een toonaangevende pub-exploitant in het land, aangekondigd dat het meer dan 2.000 banen zal schrappen. Evenzo kondigde Whitbread, de eigenaar van Premier Inn, drie weken geleden meer dan 6.000 ontslagen aan.

Ondertussen reageert de GBP / USD prijs op de nieuwe ontwikkelingen rond Brexit. Volgens de Guardian zal Boris Johnson ermee instemmen om de gesprekken tussen de twee partijen uit te breiden in een poging om tot een akkoord te komen. Dit komt omdat, volgens David Frost, de twee partijen al aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt.

De drie overige kwesties hebben betrekking op visserij, regelgeving en overheidssteun voor bedrijven. De EU en vooral Frankrijk hebben erop aangedrongen dat ze toegang moeten hebben tot de Britse viswateren. Wat de regelgeving betreft, heeft de EU betoogd dat het nadelig is voor zijn bedrijven als het VK zijn eigen regels bepaalt.

Evenzo wil de EU, met betrekking tot overheidssteun, de Britse regering ontmoedigen om haar bedrijven financieel te steunen.

De GBP / USD daalde zelfs na teleurstellende gegevens over aanvankelijke werkloosheidsaanvragen. Volgens het Bureau of Labor Statistics is het aantal Amerikanen dat een werkloosheidsaanvraag indient vorige week gestegen tot 898.000. Dat was erger dan de vorige lezing van 845k en de 825 die analisten hadden verwacht.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

GBP/USD technische vooruitzichten

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De uur grafiek laat zien dat de GBP / USD prijs kelderde van een hoogste punt van 1,3064 naar een laagste punt in de loop van de dag van 1,2909. Het laagste niveau bevond zich op hetzelfde niveau als de eerste ondersteuning van de standaard draaipunten. De prijs is ook onder de 15 en 25-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden gezakt. Daarom verwacht ik dat het paar zal blijven dalen, aangezien de bears mikken op het dieptepunt van gisteren op 1.2861. Krijg hier toegang tot onze gratis forex trading cursussen en handleidingen.