Wat zijn de beste langetermijnaandelen in november?

Geschreven door: Michael Harris
oktober 18, 2020
  • De financiële en energiesector hebben een achterstand op technologieaandelen opgelopen.
  • Vijf technische giganten vormen 22% van de S&P 500.
  • Microsoft, Nvidia en Tesla lijken goed gepositioneerd om winst op te leveren voor de langetermijnbeleggers.

Langetermijnbeleggers negeren het korte-termijngeluid liever en concentreren zich op de waarde die een bepaald bedrijf de komende jaren en decennia zal opleveren. Een type beleggen dat nauw verband houdt met positiehandel vanwege de langetermijnfocus, langetermijnbeleggers zijn op zoek naar aandelen met een aanzienlijke cashflow, continu winstgevend, solide balansen en leiderschap op lange termijn.

In dit bericht zoeken we naar trends in de branche en bedrijven die het best gepositioneerd zijn om op deze trends te profiteren.

Technologie blijft andere sectoren domineren

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In augustus werd Apple Inc. het eerste beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf dat de marktkapitalisatie van $ 2 biljoen bereikte. De techgigant had ongeveer 40 jaar nodig om een waardering van $ 1 biljoen te bereiken en nog maar twee om dat cijfer te verdubbelen.

Het is absoluut duidelijk dat technologiebedrijven voorop lopen. Deze revolutie heeft voor veel kleinere bedrijven ruimte gecreëerd om uitstekende prestaties te leveren en een groter marktaandeel te veroveren.

Deze kloof tussen waarde- en op groei gerichte bedrijven wordt steeds groter. Als u naar de onderstaande grafiek kijkt, ziet u het verschil in rendement dat investeringen in de Russell 1000 Growth- en Russell 1000 Value-indexen in de afgelopen tien jaar zouden hebben opgeleverd, een aanzienlijk verschil van 275,3%.

10 jaar geleden vormden aandelen in de financiële en energiesector samen 26,7% van de index, en op dit moment vertegenwoordigen ze slechts 12,2%, wat een opmerkelijke sectorverschuiving aangeeft.

Het is duidelijk dat verreweg de beste prestatie in de afgelopen tien jaar de technische sector is geweest. De groeiende index geeft aan dat de stijging van de Amerikaanse markt nu meer dan ooit afhankelijk is van technische aandelen.

De sterke stijging van hun aandelenkoersen weerspiegelt hun sterke balans en de grote vraag naar hun producten en diensten. De markt is momenteel echter te afhankelijk van technologieaandelen en als het vertrouwen daarin verliest, kan dit tot een ineenstorting leiden.

Het is duidelijk dat de samenstelling van de index zal blijven evolueren. Wereldeconomieën en consumentenvoorkeuren zullen altijd blijven veranderen en samen met hen zullen de waarde van bedrijven en hun rol in de index ook veranderen.

De Big Five

Op dit moment zijn de vijf bedrijven met de hoogste marktwaardering en top 5 in de S&P 500-index Apple, Microsoft, Amazon, Facebook en Alphabet. Deze 5 technische giganten vormen een uitstekende 22% van de S&P 500 en hebben samen een marktwaardering van ongeveer $ 6,7 biljoen.

Al deze bedrijven hebben revolutionaire producten en diensten geleverd en hebben hun respectieve industrieën voor altijd veranderd. Bovendien is geen van hen gestopt na het bereiken van bepaalde oriëntatiepunten, maar in plaats daarvan passen ze zich voortdurend aan en tillen ze hun technologie naar een hoger niveau.

Deze trend zal naar verwachting doorzetten, aangezien de technische revolutie zich nog in de beginfase lijkt te bevinden. Hier presenteren we drie aandelen die waarschijnlijk in waarde zullen stijgen en dividend zullen opleveren over de lange termijn.

3 langetermijnaandelen om in november te kopen

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) had de afgelopen drie decennia een indrukwekkende veerkracht getoond. De techgigant is een van de weinige bedrijven die deel uitmaakte van de dot.com-bubbel die erin is geslaagd om 2 decennia later belangrijk te blijven.

Dankzij een succesvolle verschuiving van desktopcomputing naar cloudcomputing heeft MSFT de aandacht van investeerders kunnen trekken. Stabiel management, sterke omzet en winst, evenals indrukwekkende portefeuilles – Microsoft bezit onder andere LinkedIn, Skype en GitHub – zijn enkele van de vele redenen waarom Microsoft-aandelen een goede investering zouden zijn.

Nvidia

Nvidia (NASDAQ: NVDA) is momenteel een van de meest populaire aandelen om te bezitten. Het bedrijf heeft een dominante positie op het gebied van de chipindustrie, misschien wel de belangrijkste sector van de tech-industrie op dit moment.

De chipsector biedt investeerders een manier om blootstelling te krijgen aan toekomstige technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en autonome voertuigen.

“Ze hebben duidelijk een voordeel dat nu zo groot is dat het moeilijk te zien is hoe iemand ze kan inhalen. Als ik Intel INTC was, zou ik me echt zorgen maken”, zegt Pascal Costantini, de auteur van het ValuAnalysis-rapport.

Tesla

Tesla (NASDAQ: TSLA) is op dit moment misschien wel het populairste aandeel ter wereld. Hoewel het wordt verhandeld tegen veelvouden die aanzienlijk hoger zijn dan het Wall Street-gemiddelde, wat impliceert dat de aandelen op dit moment erg duur zijn, gokken beleggers erop dat het groeipotentieel van Tesla de aandelenkoers zal rechtvaardigen.

“Er is niets bijzonders aan de veronderstellingen die verborgen zijn in de prijs van Tesla-aandelen”, zei Costantini.

De wereldwijde markt voor elektrische voertuigen was vorig jaar naar verluidt meer dan $ 162 miljard waard, met prognoses dat het in 2027 meer dan $ 800 miljard zal bedragen. Vanuit dit perspectief lijkt investeren in Tesla-aandelen een makkie.

Samenvatting

Technologieaandelen zijn sterker dan ooit geworden. Top 5 techgiganten – Apple, Microsoft, Amazon, Facebook en Alphabet zijn goed voor een opmerkelijke 22% van de S&P 500-index. Deze trend zal zich naar verwachting voortzetten met bedrijven met een sterk en stabiel leiderschap in een poleposition om de voordelen van de levensveranderende technologische revolutie te behalen.