USD/JPY vormt een hoofd en schouders patroon

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on okt 19, 2020
  • De USD/JPY is vandaag weinig veranderd als reactie op de export- en importcijfers.
  • De export van het land daalde met 4,9%, terwijl de import met 17,2% daalde.
  • Als gevolg hiervan nam het handelsoverschot toe tot ¥ 675 miljard.

De USD / JPY prijs is weinig veranderd aangezien de markt reageert op de laatste Japanse handelscijfers. Het paar handelt op 105,25, wat dicht bij de sluiting van vrijdag op 105,35 is.

USD/JPY
USD/JPY handelt hoger

De handelscijfers in Japan verbeteren

De export en import van Japan bleven dalen terwijl de economie van het land zich bleef herstellen. Volgens het ministerie van Financiën is de export van het land met 4,9% gedaald tot ¥ 6,05 biljoen. Deze daling was erger dan de 2,9% die economen hadden verwacht. Toch was het beter dan de daling van 14,8% in augustus. Het was ook het beste cijfer dat het land in zeven maanden heeft opgetekend.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Japanse export is de afgelopen 22 opeenvolgende maanden echter gedaald. Deze daling is het gevolg van minder export van voertuigen en machines. Het is ook vanwege de minihandelsoorlog tussen het land en Zuid-Korea, een van zijn grootste handelspartners.

In dezelfde maand, daalde de import van het land voor de 17e maand op rij. De totale invoer daalde met 17,2% tot ¥ 5,38 biljoen. In september 2019 importeerde het land goederen ter waarde van meer dan ¥ 6,49 biljoen. De krimp was iets beter dan de verwachte daling van 21,4%.

Als gevolg hiervan steeg het handelsoverschot van Japan tot ¥ 675 miljard, vergeleken met de vorige ¥ 248 miljard. Analisten die door Reuters werden ondervraagd, verwachtten dat dit overschot zou stijgen tot ¥ 989 miljard. Om te beginnen is het handelsoverschot het verschil tussen export en import.

De export naar andere Aziatische landen daalde met 2% terwijl die naar Noord-Amerika met 2,0% toenam. Met name de export naar de Verenigde Staten steeg met 0,7%, terwijl die naar China met 14% steeg. In West-Europa daalde de export met 6,4%, terwijl die naar het Midden-Oosten met 38,3% daalde.

Economen zijn van mening dat de Japanse regering extra uitgaven zal moeten doorgeven om het herstel te versnellen. De regering heeft tot dusver meer dan $ 3 biljoen aan stimuleringsmaatregelen verstrekt. Volgens overheidsbronnen wordt van de nieuwe premier, Yoshihide Suga, verwacht dat hij zijn regering opdraagt met meer steun te komen. Het risico is echter dat de staatsschuld van het land blijft stijgen. Het bedraagt nu ongeveer 215% van het BBP.

Technische vooruitzichten USD/JPY

USD/JPY
USD/JPY technische grafiek

De vier-uur grafiek laat zien dat de USD / JPY prijs vandaag relatief ongewijzigd is gebleven. Het wordt verhandeld op 105,25, wat een paar punten hoger is dan de 15 en 25-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Het heeft ook een bearish wimpelpatroon gevormd dat in roze wordt weergegeven. Belangrijk is dat de prijs een hoofd en schouderspatroon heeft gevormd, waarvan de neklijn 105,05 is. Daarom vermoed ik dat het paar zal blijven stijgen, terwijl de rechterschouder zich vormt en dan tot onder de halslijn valt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld