NZD/USD daalt door risico op negatieve rentetarieven

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on okt 20, 2020
  • De NZD/USD prijs daalde licht door mogelijke negatieve rentetarieven.
  • De RBNZ heeft gezegd dat het de rente negatief zou kunnen worden om de inflatie te stimuleren.
  • Uit een rapport van NZIER bleek dat het ondernemersvertrouwen in Q3 is verbeterd.

De NZD / USD prijs daalt met 0,35%, zelfs na positieve economische cijfers uit Nieuw-Zeeland. De prijs reageert ook mild op de verkiezingen van vorige week. Het wordt verhandeld op 0,6580, wat iets hoger is dan het intradag dieptepunt van 0,6567.

NZD/USD
NZD/USD daalt zelfs als ondernemersvertrouwen toeneemt

Ondernemersvertrouwen in Nieuw-Zeeland stijgt

De Nieuw-Zeelandse dollar reageert op nieuws dat bedrijfsleiders optimistischer worden over de economie. Volgens het New Zealand Institute of Economic Research (NZIER) is het ondernemersvertrouwen in het derde kwartaal verbeterd van -63% naar -40%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het instituut merkte op dat netto 1% van alle bedrijven in het land een robuuste handelsactiviteit meldde terwijl de regering haar ongekende stimuleringspakket blijft implementeren. Als gevolg hiervan zijn de meeste bedrijven blijven inhuren en investeren voor hun groei. In feite heeft de aanwerving in sommige bedrijfstakken geleid tot een tekort aan arbeidskrachten.

Per sector heeft de bouw het meeste vertrouwen: naar verwachting zal een netto 7% van de bouwbedrijven in de komende maanden verbeteren. Dit komt onder meer doordat de regering haar bestedingsbudget heeft opgevoerd naar aanleiding van de pandemie.

Aan de andere kant is de dienstensector het meest pessimistisch vanwege de uitdagingen waarmee het toerisme en de horeca worden geconfronteerd. Hoewel Nieuw-Zeeland de laatste tijd geen gevallen van COVID heeft gemeld, blijft de regering voorzichtig zijn met haar grenzen en aankomsten. Fabrikanten zijn minder pessimistisch.

Ondertussen reageert de NZD / USD prijs ook op de verkiezing van het weekend waarin de zittende, Jacinda Arden, won met een grote meerderheid. Haar partij won ook het parlement met een soortgelijke meerderheid, wat betekent dat het beleid ongewijzigd blijft.

Tegelijkertijd reageert het paar op de recente toezegging van de centrale bank dat het de negatieve rentes serieus nam. In een verklaring vorige week zei assistent-gouverneur, Christian Hawkesby, dat de bank serieus overweegt om voor het eerst ooit naar een negatieve rente over te gaan. Deze tarieven zouden de kosten van het lenen voor particulieren en bedrijven verlagen. Ze zouden echter slecht zijn voor banken en spaarders.

NZD/USD technische vooruitzichten

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De NZD / USD prijs wordt verhandeld op 0,6580, wat onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden ligt. De prijs is ook boven de onderste lijn van het Donchian-kanaal gestegen. Om te beginnen is de Donchian een indicator die de hoogste en laagste niveaus van een asset in een bepaalde periode in kaart brengt.

De prijs ligt ook iets boven de belangrijke weerstand die in roze wordt weergegeven. Deze weerstand verbindt de laagste niveaus in september en oktober. Daarom zal het paar voor vandaag waarschijnlijk blijven stijgen nu de bulls mikken op het middelste Donchian level op 0.6620. Begin uw handelsreis met onze gratis forexcursussen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld