Netflix mist de winstschattingen in het fiscale derde kwartaal

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 21, 2020
  • Netflix mist de winstverwachtingen in het fiscale derde kwartaal.
  • De streamingdienst voegt netto 2,2 miljoen nieuwe abonnees toe.
  • Het productiebedrijf waardeerde de vrije kasstroom in Q3 op £840 miljoen.

Netflix Inc. (NASDAQ: NFLX) zei dinsdag dat nieuwe abonnees in het fiscale derde kwartaal aanzienlijk minder waren dan verwacht, omdat het inkomsten rapporteerde die niet aan de verwachtingen voldeden. Analist Heath Terry van Goldman Sachs had vorige week zijn koersdoel voor Netflix-aandelen verhoogd.

De aandelen van het bedrijf daalden dinsdag bijna 6% tijdens de uitgebreide handel. Met £ 380 per aandeel is Netflix nu meer dan 50% gedaald tot nu toe op de aandelenmarkt. Ter vergelijking: het handelde in maart tegen een veel lagere £ 229 per aandeel. Netflix had vorig jaar bijna 20% gewonnen op de aandelenmarkt.

Netflix voegt netto 2,2 miljoen nieuwe abonnees toe in het derde kwartaal

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Netflix voegde in het derde kwartaal 2,2 miljoen nieuwe abonnees toe, tegenover meer dan 10 miljoen in beide afgelopen twee kwartalen als gevolg van de coronavirus pandemie waardoor mensen veel thuis bleven. Het bedrijf zelf had in het afgelopen kwartaal 2,5 miljoen netto nieuwe abonnees verwacht.

De grootste streamingdienst ter wereld zei dinsdag dat de nettowinst in het derde kwartaal £ 605,89 miljoen bedroeg, wat neerkomt op £ 1,33 per aandeel, tegenover een lagere £ 1,13 per aandeel in hetzelfde kwartaal vorig jaar. In het voorgaande kwartaal (Q2) rapporteerde Netflix een enorme stijging van 170% van het nettoresultaat.

In termen van inkomsten boekte Netflix in het afgelopen kwartaal £ 4,94 miljard, vergeleken met £ 4,03 miljard een jaar geleden. Volgens FactSet hadden experts £ 1,63 aan gecorrigeerde winst per aandeel voor Netflix in het derde kwartaal en £ 4,90 miljard aan verkopen voorspeld.

Netflix voorspelt 6 miljoen nieuwe abonnees in Q4

Voor het vierde kwartaal verwacht Netflix nu 6 miljoen nieuwe abonnees toe te voegen, vergeleken met de FactSet-consensus van 6,56 miljoen. Het Amerikaanse productiebedrijf waardeerde de vrije kasstroom in het derde kwartaal op £ 840 miljoen, tegenover £ 185 miljoen verwacht.

In een brief aan aandeelhouders zeiden bedrijfsleiders:

“De toestand van de pandemie en de gevolgen ervan blijven de projecties erg onzeker maken, maar naarmate de wereld zich hopelijk herstelt in 2021, zouden we verwachten dat onze groei zal terugkeren naar een niveau dat vergelijkbaar is met dat van vóór COVID. We verwachten op onze beurt dat de betaalde netto-toevoegingen in de eerste helft van 2021 waarschijnlijk jaar op jaar zullen dalen in vergelijking met de grote piek in de betaalde netto-toevoegingen die we in de eerste helft van 2020 hebben ervaren.”

Op het moment van schrijven heeft Netflix een waarde van £ 178 miljard en een koers-winstverhouding van 88,65.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld