DXY: 3 redenen waarom de dollarindex vandaag stijgt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 22, 2020
  • De Amerikaanse dollarindex is vandaag met 0,15% gestegen.
  • De index reageert op het laatste nieuws over stimuleringsmaatregelen en de verkiezingen.
  • De dood van een proefpersoon van het COVID-19 vaccin heeft ook bijgedragen.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) steeg tijdens de nachtelijke handel doordat traders zich bleven concentreren op Amerikaanse stimuleringsmaatregelen en de komende verkiezingen. De index handelt op $ 92,80, wat aanzienlijk hoger is dan het dieptepunt van gisteren op $ 92,48.

Amerikaanse dollarindex kaatst terug vandaag

Er blijft verdeeldheid bestaan over Amerikaanse stimuleringsmaatregelen

De Amerikaanse dollar speelt twee hoofdrollen in de wereld. Het is ’s werelds grootste reservevaluta en ook de munteenheid van de Verenigde Staten. Daarom, vanwege de rol van de VS in de wereldeconomie, heeft de valuta de neiging om te winnen wanneer de risico’s toenemen. De dollarindex bereikte inderdaad een meerjarig hoogtepunt op het hoogtepunt van de COVID-19 pandemie in maart.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Drie belangrijke factoren bewegen de dollar vandaag. Ten eerste is er in de VS nog steeds verdeeldheid over stimuleringsmaatregelen, aangezien de recente besprekingen geen resultaten hebben opgeleverd. De kern van de verschillen zijn de verschillende doelen van het Witte Huis, het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

Het Witte Huis heeft een reddingspakket van $ 1,8 biljoen voorgesteld dat fondsen voor bedrijven en individuen omvat. Het huis, dat onder de democratische meerderheid staat, heeft een wetsvoorstel van $ 2,2 biljoen voorgesteld dat fondsen toewijst aan individuen, bedrijven en veel lokale overheden. De senaat daarentegen aarzelde om een wetsvoorstel goed te keuren dat hoger is dan $ 500 miljard.

Zonder stimuleringsmaatregelen is de uitdaging dat de Amerikaanse economie gevaar loopt doordat meer bedrijven ontslagen aankondigen. Faillissementen nemen ook toe.

Een patiënt met het COVID-19 vaccin is overleden

Ten tweede reageert de dollarindex op nieuws dat Brazilië een COVID-19 vaccinonderzoek door AstraZeneca heeft opgeschort nadat een proefpersoon stierf. Terwijl de proef in andere landen aan de gang is, is de uitdaging dat we nog een lange weg te gaan hebben voordat een vaccin arriveert. Dit gebeurt in een tijd dat het aantal gevallen van coronavirus over de hele wereld toeneemt.

Ten slotte stijgt de USD vanwege de risico’s van de aanstaande algemene verkiezingen in de Verenigde Staten. In een verklaring beschuldigde de directeur van de Nationale Inlichtingendienst (DNI) gisteren Rusland en Iran van het voeren van een brede verkiezingscampagne. Iran, zei hij, stuurde een aanzienlijk aantal e-mails die Amerikanen ontmoedigden om op Donald Trump te stemmen.

Later vandaag zal de dollarindex reageren op de bestaande huizenverkopen uit de Verenigde Staten. Analisten die door Reuters zijn ondervraagd, verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de omzet in september met meer dan 6,3 miljoen is gestegen van 6,0 miljoen in de voorgaande maand. Bovendien reageert de valuta op de eerste gegevens over werkloosheidsaanvragen.

Technische vooruitzichten Amerikaanse dollarindex

Dollar index
Amerikaanse dollarindex technische grafiek

De vier-uur grafiek laat zien dat de dollarindex is gestegen van een dieptepunt van $ 92,47 naar een hoogste punt van $ 92,77. De prijs ligt iets onder het belangrijke weerstandsniveau van $ 93,00. Het ligt ook iets onder de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 15 en 25 dagen. De index bevindt zich ook tussen het Fibonacci-retracementniveau van 50% en 61,8%. Daarom vermoed ik voor vandaag dat stieren de touwtjes in handen zullen houden als ze de weerstand op $ 93,00 bekijken. Begin uw handelscarrière met onze gratis forex trading cursussen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld