USD/NOK: Dit is waarom de Noorse kroon is gedaald

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 27, 2020
  • Het USD/NOK paar daalde vandaag las reactie op de COVID-19 maatregelen in Noorwegen.
  • De regering beperkt openbare bijeenkomsten en begint nieuwkomers in quarantaine te plaatsen.
  • De hogere prijs van ruwe olie was ook een factor.

Het USD / NOK paar daalde naar het laagste niveau sinds 14 oktober toen traders reageerden op het stijgende aantal COVID-19 gevallen in Europa. Het paar reageert ook op de algemeen hogere prijzen van ruwe olie. Het handelt op 9.1856, wat lager is dan het dieptepunt van vorige week op 9.300.

USD/NOK
USD/NOK valt naar laagste punt in twee weken

Noorwegen voegt maatregelen toe om de verspreiding van COVID te beperken

De meeste Europese landen hebben de afgelopen dagen een hoger aantal COVID-19 gevallen gemeld. Door deze toename zijn veel mensen bang geworden dat de regio dit jaar een dubbele recessie zal doormaken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ook Noorwegen heeft meer gevallen van coronavirus gemeld. Het land heeft tot dusver meer dan 18.000 gevallen en meer dan 279 doden bevestigd. Deze cijfers zijn aanzienlijk lager dan die van het naburige Zweden, dat meer dan 110.000 gevallen en meer dan 5.000 doden heeft gemeld.

De Noorse regering heeft gisteren in een verklaring enkele maatregelen onthuld om te voorkomen dat de ziekte zich verspreidt. De overheid beperkt openbare bijeenkomsten binnenshuis tot 50 personen. Het vermindert ook het aantal gasten dat mensen thuis kunnen uitnodigen tot slechts 5.

Het belangrijkste is dat de Noorse regering zei dat ze quarantainemaatregelen zal nemen. Leden van de EU-landen met een toenemend aantal gevallen zullen gedurende 10 dagen in quarantaine moeten. Vóór de nieuwe regels hoefden mensen niet in quarantaine te gaan, maar moesten ze tests afleggen voordat ze hun land verlieten. Ook zal de overheid het dragen van maskers in het openbaar verplicht stellen.

Deze maatregelen vormen aanzienlijke risico’s voor de economie. Door de nieuwe quarantainemaatregelen zal de toeristenindustrie bijvoorbeeld tijd nodig hebben om te herstellen. Evenzo zullen andere industrieën, zoals horeca, detailhandel en productie, worden beïnvloed als de nieuwe beperkingen voortduren. Dit zal leiden tot een krimp in het vierde kwartaal, aangezien het land waarschijnlijk in het derde kwartaal uitbreidde. Eerder kromp het met 6,3% in Q2 en met 2,2% in Q1.

De oplopende gevallen zetten de Norges Bank ook in het defensief bij de voorbereiding van haar vergadering volgende week. In de vorige vergadering hintte de bank op een toekomstige renteverhoging. Los daarvan reageert de USD / NOK op de relatief hogere prijzen van ruwe olie, waarbij Brent en West Texas Intermediate (WTI) vandaag met bijna 1% zijn gestegen.

Technische vooruitzichten USD/NOK

USD/NOK
USD/NOK technische grafiek

De vier-uur grafiek laat zien dat de USD / NOK is gedaald sinds hij op 16 oktober een hoogste punt van 9.4120 bereikte. De prijs ligt iets boven het 50% Fibonacci retracementlevel. Het is ook relatief lager dan de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 15 en 25 dagen. Het heeft met name ook een hoofd en schouderspatroon gevormd, met de halslijn rond 9.20. Daarom zal de prijs waarschijnlijk blijven dalen, aangezien de bears mikken op de volgende support op 9.1190.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld