USD/SEK mikt op 8,7 na stijgende COVID-19 gevallen in Zweden

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on okt 27, 2020
  • Het USD/SEK-pair daalde licht als reactie op de stijgende COVID-19 gevallen in Zweden.
  • Het paar bevindt zich sinds september in een aanzienlijke dip.
  • Het zal later op de dag reageren op de Zweedse industriële productiegegevens.

Het USD / SEK paar is vandaag met 0,10% gedaald, aangezien het aantal Covid-19-gevallen in Zweden en de rest van Europa blijft stijgen. Het handelt op 8.7385, iets onder de hoogste van vrijdag op 8.7937.

USD/SEK
USD/SEK valt door stijgende COVID gevallen

Zweedse COVID-19 gevallen nemen toe

Zweden heeft de afgelopen maanden de krantenkoppen gehaald vanwege zijn reactie op de coronavirus pandemie. Het land besloot geen lockdowns op te leggen, zoals zijn buren deden. Als gevolg hiervan meldde het meer dan 111.000 gevallen en meer dan 5.933 sterfgevallen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nu kampt het land met een nieuwe golf van het virus naarmate het aantal gevallen toeneemt. Gisteren bevestigde het meer dan 1.255 nieuwe gevallen, het hoogste cijfer sinds juni van dit jaar. Erger nog, zoals u hieronder kunt zien, vertoonde het aantal gevallen de afgelopen weken een langzame opwaartse trend.

Zweedse COVID-19 gevallen

De nieuwe gevallen dreigen de recente groei in het land te stoppen. Recente gegevens toonden aan dat de PMI-cijfers voor industrie en diensten voor de derde opeenvolgende maand boven de 50 bleven. Het werkloosheidspercentage daalde van 8,8% naar 8,3%, terwijl de industriële productie in september met 7,8% herstelde.

De inflatie is echter relatief laag geweest: de CPI steeg met 0,4% en de CPI bij constante rentetarieven met 0,3%. Het statistiekbureau van het land zal later op de dag de groei van de kredietverlening aan huishoudens en de handelscijfers bekendmaken.

Een andere uitdaging voor de Zweedse economie is dat de buurlanden een piek in infecties hebben gezien. Noorwegen, zijn buurland, heeft de gevallen zien toenemen, wat de regering ertoe heeft gedwongen een aantal van haar beperkingen opnieuw te starten. Hetzelfde gebeurt in landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Het gevolg hiervan is dat de vraag naar Zweedse goederen, in ieder geval op korte termijn, zal worden beïnvloed.

Dit alles wijst ook op Riksbank, de oudste centrale bank ter wereld. Als onderdeel van haar herstel inspanningen heeft de bank de rentetarieven tot nul verlaagd en meer maatregelen genomen. Zo hebben banken meer liquiditeit gekregen om de kredietverlening te ondersteunen. Als de situatie verslechtert, vergroot dat de kans dat de bank later dit jaar of begin 2021 weer naar een negatieve rente zal terugkeren.

Technische vooruitzichten USD/SEK

USD/SEK
USD/SEK technische analyse

De vier-uurgrafiek laat zien dat de USD / SEK prijs sinds september een scherpe neerwaartse trend vertoonde, toen deze piekte op 9.1622. Sindsdien is het paar bijna 78,6% van zijn bewegingen teruggekeerd en handelt het op het laagste niveau sinds 10 september. De prijs is ook onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden gezakt. Daarom is op dit moment het pad van de minste weerstand voor het paar om lager te gaan, met het volgende ondersteuningsniveau van 8.700. Ga aan de slag met handelen met onze gratis forex cursussen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld