GBP/USD trekt zich terug in afwachting van een Brexit-deal

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on okt 30, 2020
  • De GBP/USD kantelt vandaag naar beneden, zelfs nu het VK en de Europese Unie vooruitgang boeken.
  • Volgens Ursula von der Leyen hebben de twee een aantal concessies gedaan.
  • De onopgeloste kwesties betreffen de visserij en concurrentievoorwaarden.

De GBP / USD is voor de derde opeenvolgende dag gedaald, zelfs nu traders optimistisch blijven over een Brexit-deal. Het handelt op 1.2935, wat lager is dan het hoogste punt van deze maand op 1.3176.

GBP/USD
GBP/USD valt zelfs als een Brexit deal nadert

Brexit-deal nadert

Volgens bronnen van Bloomberg en de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, loopt een Brexit-deal bijna ten einde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Bloomberg hebben onderhandelaars de afgelopen weken aanzienlijke vooruitgang geboekt en zijn ze dicht bij het oplossen van belangrijke problemen. Het rapport zei dat er een deal kon worden bereikt in begin november, ruim in de tijd voor de deadline op 31 december.

De deal is zelfs zo dichtbij dat het VK en de Europese Unie zijn begonnen met het opstellen van de tekst over belangrijke kwesties, waaronder gelijke concurrentievoorwaarden en staatssteun. Ook hebben ze grote vooruitgang geboekt bij de handhaving van de deal. Andere gebieden waarop ze vooruitgang hebben geboekt, zijn welzijnsrechten, douane en luchtvervoer.

Hetzelfde gevoel werd gisteren herhaald door Ursula von der Leyen in een verklaring. Ze zei dat de twee partijen cruciale vooruitgang hebben geboekt, maar noemde een gelijk speelveld en visserij als de enige onopgeloste problemen.

Wat het gelijke speelveld betreft, wil de EU een toezegging dat het VK geen regelgeving implementeert die zijn bedrijf oneerlijk schaadt. Het omvat ook het niveau van staatssteun dat het VK zijn bedrijven kan geven. Het VK heeft gezegd dat het als onafhankelijk land de bevoegdheid moet hebben om zijn regelgeving vast te stellen.

Wat de visserijrechten betreft, gaat het om toegang tot de rijke Britse wateren waar de meeste EU-vissers hun vis vangen. De EU heeft gevraagd om onbeperkte toegang tot deze wateren. Ze zei:

“We hebben op uurbasis zeer nauw contact omdat de onderhandelingen nu zijn geïntensiveerd … Er zijn 11 andere dossiers waarover moet worden onderhandeld.”

Over visserij zei de Franse minister van Europa:

“Het gezicht van de Brexit zal het gezicht van onze vissers zijn, dus we moeten hen kunnen vertellen dat hun belangen werden beschermd.”

Het GBP / USD paar daalt mogelijk vanwege de stijgende COVID-19 gevallen in het Verenigd Koninkrijk en de potentiële risico’s voor de economie. De Financial Times meldde gisteren in een rapport dat meer dan 500.000 bedrijven in grote nood verkeerden. Dit betekent dat deze bedrijven een schuldzaak hebben bij een lokale rechtbank ter waarde van ongeveer £ 5.000.

GBP/USD technische analyse

GBP/USD

Op de vier-uur grafiek zien we dat de GBP / USD prijs daalt sinds 21 oktober, toen het een hoogste punt van 1,3176 bereikte. Tijdens deze daling slaagde de prijs erin om onder het oplopende blauwe kanaal te komen. Het is ook verhuisd van het 50% naar het 38,2% Fibonacci-retracementniveau. De prijs ligt ook onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Daarom vermoed ik dat het paar zal blijven dalen, met als volgende doel de retracement van 23,6% op 1,2862.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld