USD/CNY: Yuan stabiel nu de Chinese productie goed presteert

Geschreven door: Crispus Nyaga
november 2, 2020
  • Het USD/CNY paar blijft stabiel als reactie op de Chinese productie.
  • Volgens Markit steeg de PMI voor de Chinese industrie van 53,0 naar 53,6.
  • Het ondernemersvertrouwen steeg naar het hoogste niveau sinds 2014.

De USD / CNY prijs is vandaag weinig veranderd, aangezien traders reageren op de indrukwekkende productiegegevens uit China. Het paar handelt op 6.6845, wat een paar pips boven het laagste niveau sinds april 2019 is.

USD/CNY
Chinese yuan stabiel

De productieactiviteit in China herstelt

China, het eerste land dat leed aan het coronavirus, heeft dit jaar flinke stappen gezet. Na een krimp in het eerste kwartaal, herstelde het land zich met respectievelijk 3,2% en 4,9% in het tweede en derde kwartaal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nu lijkt het erop dat hetzelfde expansietempo aan de gang is in het vierde kwartaal. Op zaterdag toonden gegevens van het Nationaal Bureau voor de Statistiek aan dat de PMI voor de verwerkende industrie in oktober daalde tot 51,4, tegenover 51,5. Maar met een PMI boven de 50, is dit een teken dat het land zich op een herstelpad bevindt. Ook ligt de PMI sinds juli boven de 51, wat een teken van kracht is.

Eerder vandaag waren de gegevens van Caixin en Markit nog beter. De gegevens toonden aan dat de PMI voor de verwerkende industrie steeg van 53,0 in september naar 53,8 in oktober. Dat was een betere lezing dan de 53,0 die analisten van Reuters hadden verwacht.

Het rapport schreef de verbetering toe aan de toename van nieuw werk, aangezien bedrijven nieuwe bestellingen bleven ontvangen van binnenlandse en internationale kopers. Deze toename bracht bedrijven ertoe hun productie in het snelste tempo in bijna tien jaar uit te breiden.

De PMI steeg als gevolg van een grotere instroom voor werk, hogere bedrijfsactiviteiten van fabrikanten, lagere kosten en een toenemend ondernemersvertrouwen. Het ondernemersvertrouwen steeg inderdaad tot het hoogste niveau sinds 2014. In het rapport stond:

“Herstel was het woord in de huidige macro-economie, met de binnenlandse epidemie onder controle. Tegelijkertijd verbeterden vraag en aanbod in de productie. Ondernemingen waren zeer bereid om voorraden te vergroten. De prijzen waren meestal stabiel. De bedrijfsvoering verbeterde en ondernemers hadden er vertrouwen in. “

Ondertussen zijn USD / CNY handelaars ook gefocust op de aanstaande verkiezingen in de Verenigde Staten. Uit recente peilingen blijkt dat Joe Biden de overhand heeft in de laatste dagen van de verkiezingen. Als hij wint, zijn er kansen op verbeterde relaties tussen de twee grootste economieën ter wereld.

Technische vooruitzichten USD/CNY

USD/CNY
USD/CNY technische grafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we dat het USD / CNY paar sinds mei in een gestage neerwaartse trend zit, toen het een hoogste punt bereikte van 7.1686. Het bereikte vorige week een dieptepunt van 6,6400. De prijs blijft onder de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 15 en 25 dagen. De geweldige oscillator bevindt zich ook onder de neutrale lijn. Daarom blijft de prijs in de dalende trend, aangezien bears mikken op de volgende ondersteuning op 6.6200. Word een betere handelaar met onze gratis forex trading cursussen.