NZD/USD daalt in afwachting van verkiezingsresultaten van de VS

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 4, 2020
  • De NZD/USD daalt omdat traders wachten op de verkiezingen in de VS.
  • De eerste resultaten laten zien dat de race tussen Joe Biden en Donald Trump krap zal zijn.
  • Nieuw-Zeeland publiceerde ook beter dan verwachte banencijfers.

Het NZD / USD paar daalt met meer dan 0,50% doordat traders reageren op de streamingresultaten uit de Verenigde Staten en de werkgelegenheidscijfers uit Nieuw-Zeeland. Het paar handelt op 0,6655, wat lager is dan het nachtelijke hoogtepunt van 0,6745.

NZD/USD
NZD/USD valt nu traders de Amerikaanse verkiezingen afwachten

De werkloosheid in Nieuw-Zeeland stijgt

Nieuw-Zeeland behoorde tot de beste landen in het beheersen van de coronavirus pandemie. Het land, met een bevolking van meer dan 5 miljoen mensen, heeft slechts 1.970 gevallen en 25 doden geregistreerd. Dat is indrukwekkend gezien het feit dat Australië, zijn buurland, meer dan 27.000 gevallen heeft gehad.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Zoals alle landen wordt Nieuw-Zeeland echter nog steeds getroffen door de pandemie, vooral in de reis- en horeca industrie. Dat komt doordat de pandemie de lucratieve toerismesector ten val heeft gebracht.

Vandaag toonden werkgelegenheidsgegevens uit Nieuw-Zeeland aan dat het aantal werklozen in het land met 37.000 is gestegen tot 151.000. Dat was een stijging van 32,5% ten opzichte van het tweede kwartaal bedraagt en dit is een bewijs van de uitdagende toestand van de economie. Tegelijkertijd waren er in het kwartaal 22.000 minder werkzame mensen.

In totaal steeg het belangrijke werkloosheidspercentage van 4,0% naar 5,3%, de grootste stijging op kwartaalbasis ooit. Die stijging was beter dan de 5,4% die analisten hadden verwacht. Het is ook aanzienlijk beter dan het Amerikaanse percentage van 7,7% en de 7,6% in Europa. In een verklaring zei het statistiekbureau:

“Het lage werkloosheidscijfer van 4,0 procent in het afgelopen kwartaal werd gedeeltelijk verklaard door het onvermogen van mensen om ‘actief te zoeken’ en beschikbaar te zijn voor werk tijdens de nationale lockdown die een groot deel van het kwartaal van kracht was.”

Ondertussen nam de onderbenutting toe tot 13,2%, een stijging ten opzichte van de 12,0% in het tweede kwartaal. Dit aantal omvat het aantal werklozen, mensen met onvoldoende werk en de potentiële beroepsbevolking.

Los daarvan reageert de NZD / USD ook op de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Op het moment van schrijven heeft president Trump 107 stemmen gewonnen, terwijl Biden 131 stemmen heeft gewonnen. Toch kan de eindstemming veranderen naarmate meer hogescholen hun resultaten bekendmaken.

NZD/USD technische vooruitzichten

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de NZD / USD prijs vandaag in het rood staat. De prijs blijft echter in het oplopende kanaal dat in blauw wordt weergegeven. Het ligt ook boven de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden en boven het 78,6% Fibonacci-retracementniveau. Daarom zal het paar in dit stadium, vanwege de Amerikaanse verkiezingen, waarschijnlijk in beide richtingen bewegen. Als zodanig zullen de belangrijkste ondersteunings- en weerstandsniveaus respectievelijk 0,6513 en 0,6761 zijn.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld