Japans bedrijf maakt een blockchain-stemprotocol

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket, snooker en… read more.
on nov 9, 2020
  • Het Japanse Layer X kondigde onlangs de oprichting aan van een blockchain-stemprotocol.
  • Het bedrijf hoopt het te gebruiken in het Tsukuba City-project.
  • Het bedrijf wil nieuwe voordelen bieden aan lokale overheden en elektronisch stemmen stimuleren.

De Amerikaanse verkiezingen zorgden ervoor dat nogal wat mensen begonnen te denken aan blockchain-stemmen vanwege de snellere en veiligere processen. Natuurlijk dachten velen al lang voor de Amerikaanse verkiezingen over deze kwestie, hoewel het voor velen nog toekomstmuziek was.

Een in Japan gevestigd bedrijf besloot echter om aan het concept te gaan werken en het maakte zojuist de ontwikkeling ervan bekend.

Hoe kan het protocol helpen?

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bedrijf dat een stemprotocol ontwikkelt op basis van blockchain-technologie, is het in Japan gevestigde Layer X. Het bedrijf heeft het protocol eigenlijk gemaakt als onderdeel van een smart city-initiatief, dat momenteel wordt nagestreefd door Tsukuba City.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Tokio en merkte op dat het nieuwe systeem aan alle technische behoeften van elektronisch stemmen zal voldoen. Dat omvat veiligheidsmaatregelen die zaken als dubbel stemmen kunnen voorkomen. Het zou echter ook zorgen voor een nauwkeurige opslag van de stemmen, het kan het beheer verbeteren en het kan natuurlijk de vertrouwelijkheid van de kiezer vergroten.

Het protocol kan zelfs nog meer, zoals kiezers toestaan hun stemresultaten te zien, en controleren of de stemmen op het netwerk correct hebben gepresteerd.

Wat hoopt Layer X te bereiken?

Volgens Layer X is het doel van de ontwikkeling van het systeem de wens om aan te dringen op een verschuiving in de manier waarop stemmen werkt. Het bedrijf is van mening dat elektronisch stemmen bij lokale overheden de juiste keuze is, en dat dit ook zou helpen bij het oplossen van technische problemen met betrekking tot DX (digitale transformatie) van verschillende administratieve diensten.

Zoals gezegd komt dit allemaal voort uit de intentie van het bedrijf om zich bij het Tsukuba City-project aan te sluiten en er een slimme stad van te maken door het dieper het digitale tijdperk in te duwen.

Natuurlijk wordt online stemmen niet alleen gewaardeerd om zijn grotere veiligheid en snelheid. Door de COVID-19 pandemie verkleint het ook de kans op besmetting als kiezers hun taak op afstand kunnen uitoefenen.

Japan is lang niet de enige die digitale oplossingen heeft geprobeerd. Rusland test momenteel soortgelijke blockchain-stemprojecten, en de Franse gemeente Verneuil-sur-Seine heeft al een dergelijke stemming uitgebracht.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld