USD/CHF stijgt nu focus verschuift naar de Zwitserse werkloosheid en het Pfizer-vaccin

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on nov 9, 2020
  • Het USD/CHF paar steeg licht als reactie op nieuws over het hoge werkloosheidspercentage.
  • Het tarief bleef in oktober ongewijzigd op 3,2%.
  • Het paar reageerde ook op het nieuws dat het COVID-vaccin van Pfizer 90% efficiënt is.

Het USD / CHF paar is vandaag met 0.25% gestegen, nu traders reageren op de laatste Zwitserse werkloosheidscijfers, het laatste Covid-vaccinnieuws en de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen. Het paar handelt op 0.9000, wat een paar pips boven het laagste punt van vandaag op 0.8995 is.

USD/CHF
USD/CHF stijgt vandaag

Werkloosheid in Zwitserland stabiel

De economie van Zwitserland is gehavend door de COVID pandemie. In totaal heeft het virus meer dan 212.000 mensen besmet en meer dan 2.400 van hen gedood. Helaas kampt het land ook met een tweede golf van het virus. Op 3 november bevestigden de Zwitserse autoriteiten meer dan 21.000 gevallen in het land, wat de regering ertoe aanzette nieuwe beperkingen in te voeren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De economie van het land is echter relatief veerkrachtig geweest. Zo registreerde het in het tweede kwartaal een krimp van 8,2%. Hoewel dat slecht was, was het beter dan de daling van 30% in de Verenigde Staten en de 14,7% in de Europese Unie.

Deze trend werd vandaag ook duidelijk toen het Staatssecretariaat van Economische Zaken (SECO) de werkloosheidscijfers van het land publiceerde. Uit de cijfers bleek dat het werkloosheidspercentage in oktober ongewijzigd bleef op 3,2%. Dat gebeurde toen het aantal werklozen met 558 toenam tot 149.118. Het percentage was beter dan de stijging van 3,3% die analisten hadden verwacht van Reuters.

De jeugdwerkloosheid daalde met 1.508, terwijl die van mensen tussen 50 en 64 met 1.015 toenam. Tegelijkertijd steeg het aantal werkzoekenden op de markt met 3.315 terwijl het aantal vacatures daalde met 4.054.

Verkiezingsresultaten van de VS

De USD / CHF reageert ook op de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen. Afgelopen weekend overschreed voormalig vice-president Joe Biden de belangrijke mijlpaal van het kiescollege van 270. Dat maakte hem de volgende Amerikaanse president, terwijl hij Donald Trump versloeg.

Tegenwoordig probeert de markt de resultaten te verwerken en de uitkomst te voorspellen. Ten eerste geloven investeerders dat Biden voor een zware uitdaging zal staan om grote rekeningen door te geven, omdat Republikeinen hun meerderheid in de Senaat zullen behouden.

Ten tweede geloven ze dat de wereldwijde risico’s zullen afnemen, aangezien Biden waarschijnlijk prioriteit zal geven aan dialoog in plaats van bedreigingen.

Ten derde verwachten analisten strengere milieu- en consumentenbeschermingsregels die vooral energie- en financieringsmaatschappijen zullen treffen.

Ten slotte geloven investeerders dat Biden succes zal hebben bij het opnieuw onderhandelen van handelsovereenkomsten door de handelsoorlogen van Trump te elimineren.

Elders reageert de USD / CHF op nieuws dat het Pfizers- en BioNTech-vaccin voor meer dan 90% effectief is tegen COVID-19.

Technische vooruitzichten USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

Het USD / CHF paar handelt op 0,9017. Op de dagelijkse grafiek ligt deze prijs onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Het is ook iets boven de belangrijke steun op 0.900, waar het paar een dubbel bodempatroon heeft gevormd. Daarom vermoed ik dat het paar zal gaan stijgen als belangrijkste risico’s, waaronder de Amerikaanse verkiezingen en het gemak van COVID. Ga aan de slag met handelen door ons uitgebreide overzicht van de beste forex- en CFD-makelaars te bekijken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld