NZD/USD stijgt naar het hoogste punt in 20 maanden

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 10, 2020
  • De NZD/USD prijs steeg tot een hoogste punt in 20 maanden.
  • Uit de gegevens bleek dat de elektronische verkoop in oktober met 8,2% op jaarbasis is gestegen.
  • Deze cijfers kwamen een dag voor het rentebesluit van de RBNZ.

De NZD / USD is met 0,15% gestegen doordat handelaren reageren op de indrukwekkende detailhandelsverkopen en de lopende bijeenkomst van de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ). Het handelt op 0,6830, wat een paar pips lager is dan het hoogtepunt van gisteren op 0,6853.

NZD/USD
NZD/USD stijgt voorafgaand aan RBNZ besluit

De detailhandel in Nieuw-Zeeland herstelt zich

In oktober verhuisde Nieuw-Zeeland naar COVID alarmniveau 1 omdat het aantal nieuwe infecties afnam. Dat heeft de meeste mensen in het land naar winkelcentra en restaurants geduwd. Volgens het statistiekbureau is de elektronische verkoop in oktober met 8,8% gestegen ten opzichte van 5,4% in de voorgaande maand. Dat bracht het groeitempo op jaarbasis op 8,2%, het hoogste niveau sinds augustus van dit jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ze noemden de indrukwekkende uitgaven in restaurants, cafés en afhaalrestaurants als de reden achter de bijeenkomst. De uitgaven in deze bedrijven stegen in oktober met N$ 79 miljoen, de hoogste stijging in meer dan 20 jaar. De uitgaven in hotels en motels daalden echter met N$ 46 miljoen vanwege het gebrek aan internationale bezoekers. Het bureau zei:

“Auckland is op 8 oktober teruggegaan naar COVID-19 alarmniveau 1, waardoor eerdere beperkingen op sociale bijeenkomsten zijn opgeheven. Dit betekende dat er weer meer mensen bij elkaar konden komen voor evenementen en vieringen, nadat in eerdere maanden beperkingen voor het publiek waren opgelegd.”

Ondertussen heeft het virus mensen gestimuleerd om meer uit te geven aan duurzame goederen, die met N$ 244 miljoen zijn gestegen. Die stijging werd veroorzaakt door een stijging van N$ 138 miljoen in de detailhandel in meubels, elektrische apparaten en hardware.

Terwijl de meeste bedrijfstakken een opleving van de detailhandelsverkopen zagen, zagen de brandstof- en niet-detailhandel een daling ten opzichte van oktober. De twee daalden met N$ 65 miljoen, terwijl de niet-retail met N$ 244 miljoen daalde.

RBNZ-tariefbeslissing op komst

De detailhandelsverkopen in Nieuw-Zeeland kwamen toen de RBNZ-functionarissen hun monetairbeleidsvergadering begonnen. Analisten die door Reuters zijn ondervraagd, voorspellen dat de bank de rente tijdens deze vergadering ongewijzigd zal laten op 0,25%.

Ze voorspellen ook dat de bank een financieringsprogramma zal implementeren dat de helft van het huidige kwantitatieve versoepelingsprogramma ter waarde van N$ 100 miljard zou kunnen bedragen.

Het belangrijkste was dat de gouverneur van de bank zou kunnen duwen richting negatieve rentes. Analisten voorspellen inderdaad een verlaging van 50 basispunten volgend jaar.

Deze maatregelen zijn nodig om de economie op te vangen tegen de gevolgen van de pandemie. Dit komt omdat, hoewel het land erin is geslaagd de ziekte te beheersen, het nog steeds voor uitdagingen staat vanwege de grote toeristenindustrie.

NZD/USD technische vooruitzichten

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

Op de wekelijkse grafiek hieronder zien we dat de NZD / USD sinds maart een sterke opwaartse trend vertoont, toen hij daalde naar een dieptepunt van 0,5466. Vandaag handelt het paar dicht bij het hoogste punt sinds maart 2019. Het is ook boven de 50 en 25-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden gestegen.

Het belangrijkste is dat het het belangrijke 38,2% Fibonacci-retracementniveau heeft overschreden, wat een teken is dat bulls de overhand hebben gehad. Daarom is het volgende doel om in de gaten te houden de retracement van 50% op 0,7152. Lees hier onze uitgebreide beoordeling van de beste forex-makelaars voor spread betting.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld