USD/CNY: Yuan blijft stabiel terwijl de inflatie in China daalt

Geschreven door: Crispus Nyaga
november 10, 2020
  • De USD/CNY daalt licht als reactie op het laatste vaccinnieuws.
  • Pfizer zei dat het vaccin voor 90% effectief was, terwijl de FDA het antilichaam van Eli Lilly uitwist.
  • Gegevens uit China toonden aan dat het inflatiecijfer terugviel tot een dieptepunt.

De USD / CNY prijs is met 0,25% gedaald doordat traders reageren op de algemeen zwakkere dollar en de zwakke inflatiecijfers van China. Het handelt op 6.6118, wat iets hoger is dan het dieptepunt van gisteren op 6.5622.

USD/CNY
USD/CNY trekt terug na zwakke China inflatiegegevens

Amerikaanse dollar valt met vaccinhoop

De dollar daalde ten opzichte van vergelijkbare valuta’s toen traders reageerden op het laatste COVID-19 vaccinnieuws. Gisteren zei Pfizer, een toonaangevend farmaceutisch bedrijf, in een verklaring dat zijn vaccin voor 90% effectief was. Dat duwde de wereldwijde aandelen fors hoger en veilige activa zoals de Amerikaanse dollar en de Japanse yen lager.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Analisten en investeerders zijn van mening dat een vaccin in de meeste landen infecties zal helpen verminderen, waardoor het risico van een lange periode van langzame groei wordt weggenomen. Dit is vooral belangrijk nu de meeste landen, inclusief de VS en die in Europa, een toename van het aantal gevallen zien.

In een andere positieve verklaring heeft de Federal Drug Administration (FDA) de weg vrijgemaakt voor het gebruik van een antilichaam ontwikkeld door Eli Lilly. Het antilichaam werkt door de natuurlijke afweer van het lichaam tegen het virus na te bootsen.

Ondertussen verzwakt de dollar ook omdat de risico’s van de Amerikaanse verkiezingen gedeeltelijk zijn weggenomen.

De inflatie in China daalt

De USD / CNY reageert ook op de laatste inflatiegegevens uit China. Volgens het statistiekbureau van het land daalde de officiële consumentenprijsindex in oktober met 0,3%, wat leidde tot een jaarlijkse groei van 0,5%. In de voorgaande maand was de CPI van maand op maand (MoM) en jaar op jaar (YoY) met respectievelijk 0,2% en 1,7% gestegen. De CPI was de laagste in 11 jaar.

Volgens het bureau werden de consumentenprijzen beïnvloed door de lage varkensvleesprijzen, die 2,8% daalden ten opzichte van een jaar geleden. Die stijging was beduidend lager dan de daling van 25,5% in september dit jaar.

De kern-CPI, exclusief de vluchtige voedings- en energieproducten, bleef in oktober ongewijzigd op 0,5%. De inflatie ligt daarmee aanzienlijk onder de Chinese doelstelling van 3,5%.

Tegelijkertijd daalde de producentenprijsindex (PPI) met 2,1% op jaarbasis, slechter dan de verwachte daling van 2,0%.

Technische vooruitzichten USD/CNY

USD/CNY
USD/CNY technische grafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we dat het USD / CNY paar sinds mei dit jaar met meer dan 8,65% is gedaald. De prijs blijft onder de voortschrijdende gemiddelden van 50 en 25 dagen. Het heeft ook een dalend kanaal gevormd dat in groen wordt weergegeven. De prijs is tussen dit kanaal. Daarom vermoed ik dat het paar zal blijven stijgen, aangezien de bulls op 0,6700 naar de bovenkant van het kanaal mikken. Lees hier onze uitgebreide beoordeling van de beste forex-makelaars die PayPal accepteren.