NZD/USD stijgt naar 0,6900 na het RBNZ rentebesluit

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 11, 2020
  • Het NZD/USD paar steeg enorm na het rentebesluit van de RBNZ.
  • De bank heeft het rentetarief en het programma voor de aankoop van grote activa ongewijzigd gelaten.
  • De leden stemden ook om de kosten van lenen te verlagen door banken te financieren.

Het NZD / USD paar steeg naar het hoogste niveau sinds maart 2019 toen handelaren reageerden op het rentebesluit van de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ). Het wordt verhandeld op 0,6900, wat ook een belangrijk psychologisch niveau is.

NZD/USD
NZD/USD stijgt na RBNZ besluit

RBNZ rentebesluit

De RBNZ begon gisteren met haar tweedaagse monetaire beleid en maakte vandaag de uitkomst bekend. Zoals verwacht heeft de bank het rentetarief ongewijzigd gelaten op 0,25%, in lijn met de richtlijnen die in maart zijn uitgegeven.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De bank besloot ook door te gaan met het grootschalige programma voor de aankoop van activa (LSAP) met een limiet van N$ 100 miljard. De meeste analisten verwachtten dat de bank in de voetsporen van de Bank of England (BOE) zou treden en de aankopen zou stimuleren. Het programma loopt af in juni 2022.

Daarnaast besloot de bank om de economie meer te stimuleren door goedkope financiering te verstrekken aan de banken van het land met als doel de financieringskosten te verlagen. Deze financiering zal plaatsvinden in de vorm van een nieuw Funding for Lending Program dat in december dit jaar van start gaat. Deze leningen hebben een looptijd van drie jaar en worden aangeboden tegen onderpand van hoge kwaliteit. Door goedkope leningen te verstrekken, zal de bank ondernemers stimuleren om geld te lenen en hun bedrijf een boost te geven.

Daarnaast zorgde de bank voor een indirecte stimulans door de start van kapitaalbuffers voor banken met nog eens 12 maanden uit te stellen. Die maatregel geeft banken volgens de bank meer ruimte om de economie te ondersteunen.

Het belangrijkste was dat de bank zich bleef inzetten voor het implementeren van negatieve rentetarieven, waarbij sommige analisten volgend jaar een verlaging van 50 basispunten verwachtten. Anderen zijn echter van mening dat dit niet nodig zal zijn aangezien de economie zich sneller herstelt dan verwacht. Dit blijkt uit de recente stijging van de huizenprijzen, betere economische cijfers en het potentiële COVID vaccin.

NZD/USD technische vooruitzichten

NZD/USD
NZD/USD technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de NZD / USD prijs een sterke opwaartse trend vertoont sinds het dieptepunt op 0,5468 in maart van dit jaar. Het paar is in deze periode met meer dan 26% gestegen. Vandaag kwam het boven het vorige dubbele topniveau van 0,6800 uit en bereikte het psychologische niveau van 0,6900. Het kwam ook boven de voortschrijdende gemiddelden van 50 en 25 dagen uit.

Het belangrijkste is dat de prijs boven de stijgende groene trendlijn ligt die de laagste niveaus in juni, oktober en november met elkaar verbindt. Dat is een indicatie dat bulls de touwtjes in handen hebben, wat betekent dat de uptrend doorzet. In dit geval is het volgende doel voor de NZD / USD het psychologische niveau van 0,7000. Vind een forex broker van goede kwaliteit door onze diepgaande brokerrecensies te lezen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld