EUR/USD stijgt na zwakke detailhandelsverkopen uit de VS

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 17, 2020
  • De EUR/USD rally zette zich vandaag voort toen het risicosentiment de overhand had.
  • In de VS toonden gegevens aan dat de verkoop in oktober met 0,3% is gestegen.
  • De exportprijsindex steeg ook met 0,2% terwijl de invoerprijs daalde met 0,1%

De Amerikaanse dollar verzwakte ten opzichte van de euro doordat het risico op sentiment in de markt bleef bestaan. Het reageerde ook op tegenvallende detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten. Het EUR / USD paar handelt op 1,1870, wat 2,30% hoger is dan het dieptepunt van deze maand op 1,1600.

EUR/USD
EUR/USD stijgt na zwakke Amerikaanse detailhandelsverkopen

De detailhandel in de VS stelt teleur

De detailhandel stelde in het begin van het vierde kwartaal teleur omdat het congres en het Witte Huis het niet eens waren over een ander stimuleringspakket. Volgens het Census Bureau steeg de totale omzet in oktober met slechts 0,3% tot $ 553 miljard, na een stijging tot $ 551 miljard in september. Economen die door Reuters werden ondervraagd, verwachtten dat de omzet 0,5% zou bedragen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De kernverkopen stegen met 0,2% ten opzichte van september, wat ook lager was dan de geschatte stijging van 0,6%. Volgens het bureau stegen de detailhandelsverkopen met 0,3%, terwijl de niet-winkelketens met 29,1% stegen.

Verdere gegevens toonden aan dat de exportprijsindex met 0,2% op maandbasis steeg. Het daalde met 1,6% op jaarbasis. In dezelfde maand daalde de importprijsindex met respectievelijk 0,1% en 1,0% op maand- en jaarbasis.

De VS strijdt tegen de COVID pandemie

De Amerikaanse detailhandelsverkopen kwamen op een moment dat het land vecht tegen de COVID pandemie. Gisteren bevestigde het land meer dan 167.000 nieuwe gevallen en deskundigen zijn van mening dat de werkelijke situatie erger is. Dat cijfer bracht het totale aantal geïnfecteerde Amerikanen op meer dan 11,3 miljoen, dat is ongeveer 20% van het wereldtotaal. Zondag zijn bijna 1.000 mensen aan de ziekte overleden.

Als reactie op de toenemende gevallen zijn verschillende staten in het land begonnen met het implementeren van nieuwe lockdown-maatregelen. Gavin Newsom, gouverneur van Californië, zei gisteren in een verklaring dat het grootste deel van de staat zal worden afgesloten. De meeste bedrijven, waaronder bars, winkels en hotels, blijven failliet.

Nu de gevallen in het hele land toenemen, hebben andere staten ook beperkende maatregelen toegevoegd. In New Jersey zullen bijvoorbeeld veel ‘niet-essentiële’ bedrijven gesloten blijven. Hetzelfde geldt voor staten als Michigan, Oregon en New Mexico. Daarom, zoals het gebeurde tijdens de eerste lockdowns, zouden de huidige beperkingen sommige detailhandelsverkopen kunnen stimuleren, ook voor essentiële items zoals toiletartikelen.

Gelukkig, wat de huidige prestatie van EUR / USD verklaart, is dat Moderna en Pfizer sterke vooruitgang hebben geboekt op het gebied van vaccins. Vorige week zei Pfizer dat zijn vaccin voor 90% effectief was, terwijl Moderna zijn cijfer op 94,5% stelde.

EUR/USD technische vooruitzichten

EUR/USD technische grafiek

Op de twee-uur grafiek zien we dat de EUR / USD deze maand een sterke rally heeft doorgemaakt. Het handelt op 1.1880, wat een belangrijk weerstandsniveau is aangezien het het hoogste niveau was in oktober. De prijs is ook boven de 50 en 25 dagen exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) gebleven.

Dit is een teken dat bulls de overhand hebben, zoals u zult vinden in onze gratis forex trading cursus. Evenzo ligt de prijs boven de oplopende rode trendlijn. Daarom zal het paar mogelijk doorgaan met rallyen, met het volgende level om naar te kijken op 1.1900.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money