De omzet van Lowe’s steeg met 28,3% tot £16,79 miljard in Q3

Geschreven door: Wajeeh Khan
november 18, 2020
  • De omzet van Lowe's steeg met 28,3% tot £16,79 miljard in Q3.
  • De detailhandelaar in huisverbetering rapporteert £520,72 miljoen aan netto-inkomen.
  • Lowe's voorspelt een groei van 20% in de verkoop van dezelfde winkel in het vierde kwartaal.

Lowe’s Companies Inc. (NYSE: LOW) heeft woensdag haar financiële resultaten voor het fiscale derde kwartaal gepubliceerd. Het bedrijf zei dat de omzet in het afgelopen kwartaal beter was dan verwacht, terwijl de gecorrigeerde winst overeenkwam met de schattingen van analisten.

De aandelen van Lowe’s werden woensdag ongeveer 4,8% lager gerapporteerd in de premarket-handel. Op jaarbasis staat het Amerikaanse retailbedrijf nu meer dan 30% hoger op de aandelenmarkt. Sinds maart, toen de impact van de COVID-19 crisis op zijn hoogtepunt was, zijn de aandelen van Lowe, die u hier online kunt leren kopen, bijna 150% hersteld.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Lowe’s zei dat het nettoresultaat in het derde kwartaal £ 520,72 miljoen bedroeg, wat zich vertaalt naar 68,48 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg het nettoresultaat een hogere £ 790 miljoen, of £ 1,02 per aandeel.

Gecorrigeerd voor eenmalige posten, verdiende de verkoper van huisverbeteringen £ 1,49 per aandeel dat overeenkwam met de prognoses van experts. In termen van omzet boekte Lowe’s £ 16,79 miljard in het derde kwartaal, wat neerkomt op een groei van 28,3% op jaarbasis. Volgens FactSet hadden analisten verwacht dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal een lagere omzet van £ 15,93 miljard zou noteren.

Het Amerikaanse retailbedrijf zei woensdag ook dat zijn vergelijkbare winkelomzet in de Verenigde Staten in het derde kwartaal met 30,4% is gestegen, tegen 23,0% verwacht. In het voorgaande kwartaal (Q2) waren de inkomsten van Lowe’s met 30% gestegen op jaarbasis, volgens het rapport dat in augustus werd gepubliceerd.

Lowe’s heeft een strategie bedacht om ondersteuning te bieden aan zijn medewerkers te midden van de aanhoudende coronavirus pandemie van de afgelopen maanden. De ondersteuning kostte £ 184,36 miljoen in het derde kwartaal. De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 11 miljoen mensen in de VS besmet en meer dan een kwart miljoen doden veroorzaakt.

Lowe’s verwachting voor het fiscale vierde kwartaal

Het in Mooresville gevestigde bedrijf waardeerde de terugkoop van aandelen in het afgelopen kwartaal op £ 467,29 miljoen. Voor het vierde kwartaal verwacht het bedrijf nu dat zijn gecorrigeerde winst per aandeel zal dalen tussen 83 en 90 pence. FactSet Consensus voor de aangepaste WPA bedraagt daarentegen 87 pence.

Lowe’s verwacht een groei van 20% in de verkopen in dezelfde winkel in het fiscale vierde kwartaal, terwijl FactSet Consensus een groei van 13% verwacht. De verkoper heeft vorige week zijn dividend in contanten bekendgemaakt .

Op het moment van schrijven heeft Lowe’s een marktkapitalisatie van £ 90,91 miljard en een koers-winstverhouding van 21,24.