GBP/USD: Britse pond stabiel na sterke detailhandelsverkopen

Geschreven door: Crispus Nyaga
november 20, 2020
  • De GBP/USD prijs stijgt vandaag nadat de ONS sterke verkoopcijfers in het VK publiceerde.
  • De totale verkoop steeg met 5,8% op jaarbasis.
  • De gegevens kwamen twee dagen nadat het bureau sterke inflatiecijfers had vrijgegeven.

De Britse pond stevent af op de derde opeenvolgende wekelijkse stijging na de laatste verkoopcijfers in het VK en het laatste nieuws over de Brexit. Het GBP / USD paar handelt op 1.3262, wat 4,65% hoger is dan het dieptepunt van september op 1.2674.

GBP/USD recente trends

De detailhandelsverkopen in het VK zijn in oktober afgenomen

In oktober begon het aantal nieuwe COVID gevallen in het Verenigd Koninkrijk te sluipen, wat leidde tot nieuwe milde beperkingen door de regering van Boris Johnson.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als gevolg hiervan stegen de detailhandelsverkopen van het land in oktober met 1,2%, een kleinere stijging vergeleken met de stijging van 1,4% in de voorgaande maand. Op jaarbasis steeg de totale omzet met 5,8%, wat ook beter was dan de stijging van 4,6% in september. De totale verkopen zijn de afgelopen zes opeenvolgende maanden gestegen nadat ze in april met 18,1% waren gedaald.

De kernverkopen in de detailhandel, exclusief de vluchtige voeding en energie, stegen met 1,3%, een lagere stijging dan de 1,5% in september. Dat leidde tot een stijging van 7,8% op jaarbasis, ook hoger dan de 6,4% van de voorgaande maand. Forexbeleggers verwachtten dat de algemene en kernverkopen met respectievelijk 4,2% en 5,9% zouden stijgen.

Deze cijfers kwamen twee dagen nadat het Office of National Statistics (ONS) de inflatiecijfers van oktober publiceerde. Uit de cijfers bleek dat de totale prijzen in oktober met 0,7% stegen, een lichte stijging ten opzichte van de 0,5% van de voorgaande maand. Deze stijging was voornamelijk het gevolg van een stijging van 2,8% in kleding, voeding en meubilair. In een verklaring na de CPI-gegevens zei een analist bij Deloitte:

“De inflatiecijfers van oktober liggen iets boven de verwachtingen. Toch weerspiegelen ze een desinflatoire omgeving, gezien de huidige achtergrond van zwakke loongroei, stijgende werkloosheid en overvloedige reservecapaciteit. “

Ondertussen reageert de GBP / USD ook op Brexit-problemen naarmate de deadline voor december nadert. Gisteren werden de gesprekken tussen Michel Barnier en David Frost, de twee hoofdonderhandelaars, uitgesteld nadat een deelnemer positief testte op het virus. De twee beloofden om verder te praten. Volgens The Times zal Barnier de EU-leiders echter vertellen dat de gesprekken nog steeds vastlopen over visserijkwesties en gelijke spelregels.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

GBP/USD technische analyse

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

Op de dagelijkse grafiek is de GBP / USD de afgelopen maanden gestaag gestegen, voornamelijk als gevolg van een zwakkere US-dollar. Sinds september is het paar gestegen van 1.2672 naar een hoogste punt van 1.3310. De prijs blijft boven de twee stijgende trendlijnen die in zwart worden weergegeven.

Het is ook ongeveer 1,40% onder het belangrijke weerstandsniveau van 1,3475. Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien de bulls mikken op de volgende resistance op 1.3475. U kunt deze gids gebruiken om te leren hoe u forex-grafieken leest.

Voor deze voorspelling is het invalidatiepunt of de ideale plaats om een stop loss te zetten 1.3195, wat een belangrijk psychologisch niveau is.