Deere benadrukt het verbeteren van het landbouwmilieu

Door:
op Nov 25, 2020
Bijgewerkt: Jun 1, 2022
Listen
  • Deere rapporteerde een winst per aandeel in het vierde kwartaal en een hogere omzet.
  • Het management zei dat het het jaar op een "solide" toon eindigde.
  • Het management verwacht ook voor dat het nettoresultaat zal stijgen in 2021.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Landbouw-, bouw- en bosbouwmachinebedrijf Deere & Company (NYSE: DE) rapporteerde woensdagochtend fiscale resultaten over het vierde kwartaal, die het management ertoe aanzetten om zijn vooruitzichten voor 2021 hoger te herzien.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Q4 en jaaroverzicht

Copy link to section

Deere zei dat het $ 2,39 per aandeel verdiende in het fiscale vierde kwartaal op een omzet van $ 9,73 miljard, tegenover een verwachting van $ 1,49 per aandeel en een omzet van $ 9,89 miljard. Het nettoresultaat voor het kwartaal steeg met 5% op jaarbasis tot $ 757 miljoen dankzij wat het management omschreef als sterke uitvoering en gedisciplineerd kostenbeheer.

Bemoedigend is dat de verkoop van Agriculture & Turf in het vierde kwartaal is gestegen van $ 5,76 miljard naar $ 6,2 miljard als gevolg van prijsrealisatie en hogere verzendvolumes. De winst verbeterde van $ 527 miljoen tot $ 860 miljoen dankzij vergelijkbare prijsrealisatie, lagere onderzoeks- en ontwikkelingskosten, lagere SGA-kosten, verbeterde verzendvolumes en -mix, en lagere garantiekosten.

Elders daalde de omzet van Equipment Operations met 1% op jaarbasis tot $ 8,7 miljard, de omzet in Construction & Forestry met 16% tot $ 2,5 miljard en de omzet van Financial Services met 107% tot $ 186 miljoen.

Hier is een samenvatting van hoe Deere presteerde in het fiscale derde kwartaal.

De omzet over het hele jaar daalde van $ 39,26 miljard naar $ 35,54 miljard, het nettoresultaat daalde van $ 3,25 miljard naar $ 2,75 miljard en de winst per aandeel daalde van $ 10,15 naar $ 8,69. Het management merkte op dat het de prestaties over het hele jaar als “solide” beschouwt, aangezien het te kampen had met uitdagingen in verband met het navigeren door de COVID-19 pandemie.

Verbeterde vooruitzichten voor 2021

Copy link to section

In combinatie met Deere’s fiscale vierde kwartaalrapport zei het management dat het verwacht dat het totale nettoresultaat zal verbeteren van $ 2,75 miljard naar een bereik van $ 3,6 miljard tot $ 4 miljard. Het management wees op verbeterende fundamentals in de landbouwsector om de vraag in het komende jaar op te krikken.

Concreet verwacht het management dat de wereldwijde verkoop van zijn landbouw- en grasmatten vanaf 2020 met minstens 10% zal toenemen en met zelfs 15%. Per regio wordt verwacht dat de verkoop in de VS en Canada met 5% tot 10% zal stijgen vanwege de vraag naar grotere modellen.

De verkoop in de Europese Unie en Zuid-Amerika zal naar verwachting elk 5% stijgen. Maar de Aziatische regio zal waarschijnlijk een ‘iets lager’ groeitempo zien.

Een droge periode in de VS tijdens de zomermaanden resulteerde in een minder robuuste oogst dan verwacht. Tegelijkertijd steeg de vraag naar tarwe, sojabonen en maïs naarmate de consument tijdens de COVID-19 pandemie voedselvoorraden wilde opslaan. Dit resulteerde in lagere graanvoorraden en hoge oogstprijzen en droeg bij aan de optimistische vooruitzichten van het management.

“Hogere oogstprijzen en verbeterde fundamentals leiden tot hernieuwd optimisme in de landbouwsector en een toenemende vraag naar landbouwmachines”, zei CEO en voorzitter John May van Deere in het persbericht. “Tegelijkertijd kijken we ernaar uit om de voordelen te realiseren van onze slimme industriële bedrijfsstrategie, die is ontworpen om de levering van oplossingen te versnellen die de winstgevendheid en duurzaamheid van de activiteiten van onze klanten zullen verbeteren.”

Zuid-Amerika