De prijs van ruwe olie stijgt op vaccinnieuws

Geschreven door: Faith Maina
november 25, 2020
  • Beleggers houden de Amerikaanse olie-voorraden en het aantal boorplatforms van Baker Hughes in de gaten.
  • Het vaccinnieuws heeft het opwaartse momentum van ruwe olie aangewakkerd.
  • Brent steeg met 1,44% en handelde tegen $48,50 terwijl WTI handelde tegen $45,42.

De prijs van ruwe olie is blijven stijgen op het recente nieuws over COVID-19 vaccins. Beleggers hopen dat de vaccinatie de wereld weer normaal zal maken; wat positief is voor de bulls die olie willen verhandelen. Om 09.07 GMT steeg Brent met 1,44% om te handelen op 48,50. Evenzo ging WTI verder dan het prijsniveau van $ 45 om te handelen op 45,42. Tegenwoordig ligt de focus van investeerders op de voorraden ruwe olie in de VS.

Ruwe olie Prijs

Vaccinnieuws blijft de hoop op de markt voor ruwe olie voeden

Op 18 november 2020 maakten Pfizer Inc. (NYSE: PFE) en BioNTech SE (NASDAQ: BNTX) de voltooiing bekend van de fase 3-studie van hun kandidaat coronavirusvaccin. Twee dagen later vroegen de twee bedrijven goedkeuring aan voor het gebruik in noodgevallen van het medicijn. Zodra de Amerikaanse Food and Drug Administration de inzending op 10 december heeft goedgekeurd, begint de vaccinatie in de Verenigde Staten de volgende dag.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het Moderna vaccin heeft ook aanzienlijke vooruitgang geboekt. Moncef Slaoui, de leider van Operatie Warp Speed, heeft aangegeven dat een commissie van experts op 17 december 2020 een bijeenkomst zal houden over dit medicijn. Moderna zal tegen het einde van deze maand zijn aanvraag indienen voor gebruik in noodgevallen van het vaccin.

Zowel het Moderna- als het Pfizer-vaccin hebben een effectiviteit van 95% bij het voorkomen van COVID-19. Het vaccin van de Universiteit van Oxford heeft een werkzaamheid van 70% aangetoond. Onderzoekers hebben echter aangegeven dat het aantal 90% zou kunnen bereiken met aanpassing van de dosis.

Het positieve vaccinnieuws heeft het optimisme op de markt voor ruwe olie aangewakkerd. Beleggers hopen dat het nieuws zal resulteren in versoepeling van reisbeperkingen. Bovendien gaan mensen terug naar hun gebruikelijke werkplekken. Door deze activiteiten zal de vraag naar ruwe olie toenemen.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Investeerders houden de Amerikaanse olie-voorraden in de gaten

Eerder vandaag publiceerde het American Petroleum Institute (API) gegevens over de voorraden ruwe olie, benzine en destillaten in de VS. Volgens de gegevens die op 18 november door API zijn vrijgegeven, stegen de voorraden ruwe olie in de VS met 4,174 miljoen vaten tegen de verwachte 1,950 miljoen vaten.

Vandaag tonen de gegevens aan dat de opslag van ruwe olie de afgelopen week met 3,8 miljoen vaten is toegenomen. Analisten hadden een verandering van -0,333 miljoen vaten voorspeld.

Later op de dag zal de Energy Information Administration gegevens vrijgeven over de voorraden ruwe olie in de VS. In het vorige persbericht zijn de voorraden gestegen met 0,768 miljoen vaten. Analisten verwachten dat de voorraad ruwe olie de afgelopen week met 0,127 miljoen vaten is gestegen. Een hoger dan verwacht cijfer impliceert een lage vraag naar de grondstof; een scenario dat bearish zal zijn voor de prijzen van ruwe olie.

Bovendien wordt de telling van het Amerikaanse Baker Hughes-booreiland vandaag vrijgegeven. Volgens de cijfers die op 20 november werden gepresenteerd, bedroeg het aantal boorplatforms in de VS 231. Dit aantal is een daling ten opzichte van de vorige 236. Een hoog aantal boorplatforms wijst op een toegenomen vraag naar verschillende olieproducten.