De Venezolaanse tak van Pizza Hut gaat Bitcoin accepteren

Geschreven door: Ali Raza
november 30, 2020
  • Pizza Hut in Venezuela is onlangs begonnen met het accepteren van crypto als betaling.
  • De zet werd aangekondigd door CryptoBuyer.
  • De beslissing komt vanwege de noodzaak om het groeiende aantal crypto-gebruikers in het land te accommoderen.

Pizza Hut mag dan een Amerikaans merk zijn, het pizzabedrijf heeft zich sinds de oprichting over de hele wereld uitgebreid. Nu besloot de Venezolaanse tak om mee te doen aan de lokale trend en cryptobetalingen te accepteren in alle in Venezuela gevestigde winkels.

Pizza Hut accepteert cryptobetalingen

Het nieuws kwam drie dagen geleden voor het eerst naar buiten, op 27 november, toen een cryptodienstenbedrijf, CryptoBuyer, erover tweette. CryptoBuyer zei dat Pizza Hut-winkels in heel Venezuela digitale valuta accepteren als betaalmiddel voor eten en drinken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het feit dat bedrijven in heel Venezuela crypto gaan gebruiken, is geen verrassing. Nu de eigen valuta van het land, de bolivar, nog steeds lijdt aan hyperinflatie, is de acceptatie van cryptovaluta in de Zuid-Amerikaanse natie in hoog tempo aan het evolueren.

Cryptobedrijven werken samen met lokale bedrijven om acceptatie te stimuleren en cryptobetalingen te vergemakkelijken, en daarom werkte CryptoBuyer zelf onlangs samen met Mega Soft, net voordat de verhuizing werd aangekondigd.

De algemeen directeur van Pizza Hut voor de Venezolaanse activiteiten, Richard ElKhouri, verklaarde dat het bedrijf niet los kan worden gezien van “deze technologische vooruitgang en al diegenen die nieuwe benaderingen voor dagelijkse behoeften opnemen.” Hij voegde eraan toe dat er velen zijn die moeten worden ondergebracht, inclusief technologisch goed, moderne volwassenen, evenals de jongere generaties.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Bitcoin-acceptatie in Venezuela

Door CryptoBuyer te gebruiken, kunnen mensen pizza en ander voedsel kopen met een verscheidenheid aan cryptocurrencies. Deze omvatten Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD), Dash, Tether (USDT), Dai, evenals de eigen cryptocurrency van het bedrijf, XPT.

CryptoBuyer heeft ook een aantal Bitcoin-geldautomaten in het land, maar ook in andere landen in Zuid- en Midden-Amerika. Het bedrijf stond ook Amerikaanse fastfoodketens en andere bedrijven toe crypto te accepteren, zoals Burger King, Traki en Tamanaco Intercontinental Hotel in Caracas.

Ook gaan de banden van Bitcoin met pizza-aankopen helemaal terug tot 22 mei 2010, toen een programmeur Laszlo Hanyecz 10.000 BTC gebruikte om twee pizza’s te kopen. Deze aankoop zal in de geschiedenis worden herinnerd als de twee duurste pizza’s ooit gemaakt, aangezien het bedrag dat hij ervoor betaalde vandaag ongeveer $ 181 miljoen waard zou zijn.