Hewlett Packard rapporteert £116,99 miljoen nettowinst

Geschreven door: Wajeeh Khan
december 2, 2020
  • Hewlett Packard Enterprise rapporteert £116,99 miljoen aan nettowinst in Q4.
  • Het Amerikaanse bedrijf zegt dat de omzet jaar op jaar stabiel is gebleven.
  • HPE verhuist zijn hoofdkantoor van San Jose naar Houston.

Hewlett Packard Enterprise Co. (NYSE: HPE) publiceerde dinsdag zijn winstrapport voor het fiscale vierde kwartaal, dat beter binnenkwam dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf zei ook dat het zijn hoofdkantoor van San Jose naar Houston zou verplaatsen.

HPE daalde dinsdag met minder dan 1% in de handel buiten kantooruren. Op jaarbasis zijn de aandelen van het bedrijf momenteel 30% lager op de aandelenmarkt, ondanks een herstel van bijna 45% sinds maart als gevolg van COVID-19 verstoringen. Lees meer over waarom prijzen stijgen en dalen op de aandelenmarkt.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

HPE zei dat de niet-GAAP-winst in het vierde kwartaal 27,57 pence per aandeel bedroeg. Ter vergelijking: experts hadden een lagere 25,33 pence per aandeel van niet-GAAP-winsten voor HPE in het afgelopen kwartaal voorspeld. In het voorgaande kwartaal (Q3) had HPE 23,84 pence per aandeel van niet-GAAP-inkomsten geboekt, volgens het rapport dat in de laatste week van augustus werd gepubliceerd.

De Amerikaanse multinational rapporteerde £ 116,99 miljoen aan nettowinst in het vierde kwartaal, wat zich vertaalt naar 8,94 pence per aandeel. Ter vergelijking: de nettowinst in hetzelfde kwartaal vorig jaar werd afgetopt op een veel lagere £ 6,71 miljoen of 0,75 pence per aandeel.

HPE zei dinsdag ook dat de omzet jaar op jaar stabiel bleef in het afgelopen kwartaal op £ 5,37 miljard. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het informatietechnologiebedrijf in het vierde kwartaal £ 5,20 miljard aan inkomsten zou boeken. Hun schatting voor de winst per aandeel kwam uit op een lagere 33,53 pence per aandeel.

Tip: bent u op zoek naar een app om slim te investeren? Handel veilig door u te registreren bij onze favoriete keuze, eToro: bezoek & maak een account

Opmerkingen van CFO Tarek Robbiati op dinsdag

CFO Tarek Robbiati van HPE gaf dinsdag commentaar op het financiële rapport en zei:

“We zijn teruggekeerd naar de inkomsten uit pre-pandemieën, wat dit een fantastisch kwartaal maakt.”

CFO Robbiati benadrukte dinsdag ook dat HPE in San Jose van plan is een strategische hub te behouden en dat de verhuizing naar Texas naar verwachting geleidelijk zal verlopen.

De COVID-19 crisis heeft tot dusver meer dan 14 miljoen mensen in de Verenigde Staten besmet en meer dan een kwart miljoen doden veroorzaakt. In apart nieuws uit de VS rapporteerde Salesforce dinsdag ook haar financiële kwartaalresultaten.

HPE presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 20%. Op het moment van schrijven wordt het geschat op £ 10,74 miljard.